Ege Postası
Geri

Hastanede yer krizi!

İzmir'in en kalabalık nüfuslu ilçelerinden Buca’da hizmet veren Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nin Poliklinik Binası'nda iğne atsan yere düşmüyor. Günde yüzlerce hastanın hizmet aldığı binanın fiziki alanının yetersizliği nedeniyle hastalar, kalabalıkta güçlükle yürüyebiliyor.
Hastanede yer krizi!
Haberler / İzmir
19 Şubat 2014 Çarşamba 17:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) - İzmir'de 140 dönüşme kurulu hastanede fiziki mekanlarda sorun yaşanması hasta ve yakınlarının da tepkisine yol açıyor. Hastanenin büyük bir alanı olmasına rağmen yıllardır dar ve havasız poliklinik alanlarında hizmet verilmesi, hasta ve yakınlarını mağdur ediyor. Vatandaşlar, “Buraya iyileşmek için geliyoruz daha da hasta olup gidiyoruz” diyerek tepkilerini dile getiriyor.

YA GÜÇLENDİRECEĞİZ YA YIKACAĞIZ
Egepostası’na konuşan Seyfi Demirsoy Buca Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Ali Kasap, yaşanan yoğunluğun nedenini açıkladı. Kasap, “Hastanemiz yeni deprem yönetmeliğine göre dayanıklılık testine tabi tutuldu. Ankara’dan gelin bir firma karot testi yaparak beton ve demirlerin yapısını ile ilgili örnekler aldı. Bu testin sonuçları henüz bize bildirilmedi. Hastanemiz yıkılıp yenisi mi yapılacak yoksa güçlendirme mi yapılacak bilmiyoruz. Hastanemizin hemen yanında bir arazi var. 4 yıldır buranın tahsisi için uğraşıyoruz. Hastanemizde çok ciddi fiziki sorunlar var. Ancak bu sadece Buca’da değil Karşıyaka ve Tepecik Devlet Hastaneleri’nde de yaşanıyor. Yatırım planlarını bakanlığımıza gönderdik. Yıkım ya da güçlendirme kararı bekliyoruz” dedi.
 
BİZE GELMEYE BAŞLADILAR!
Kasap, hastanelerin mevsimsel salgına göre da yoğunluk yaşadığını belirterek, “Özel hastalar fark almaya başlayınca, devlet hastanelerinden
özel hastanelere gitmeye başlayanlar tekrar bize dönmeye başladı Ayrıca mevsimsel bir yoğunluk da var” dedi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası