Ege Postası
Geri

Adliyede mutlu son

Geçtiğimiz hafta İzmir Bayraklı Adliye Sarayı’nda işten çıkartılan 45 temizlik işçisi, üç gündür devam ettikleri direniş sonrasında mutlu sona ulaşarak işlerine geri döndü.
Adliyede mutlu son
Haberler / İzmir
18 Şubat 2014 Salı 15:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Öğlen saatlerinde aldıkları haber üzerine İzmir Adliyesi önünde toplanan 45 temizlik çalışanına, KESK Dönem Sözcüsü Ramiz Sağlam, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş Sendikası’nın şube başkanları ve iş yeri temsilcileri, DİSK’e bağlı sendikaların temsilcileri ve diğer demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri de destek verdi. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen hizmet alım ihalesi sonrasında taşeron firmanın değişmesi sebebiyle işlerinden çıkartılan emekçilerin yaşadıkları şok bugün yerini sevinç gösterilerine  bıraktı.

BAŞSAVCI DOĞRU İLE GÖRÜŞTÜLER
Dün mesai saatlerinin başlangıcında DİSK, KESK ve diğer sivil toplum örgütlerinin de desteği ile işlerini geri alana kadar eylem yapma kararı alan İzmir Bayraklı Adliyesi’nde görev yapan 45 temizlik işçisi yürüttükleri mücadeleden galip ayrıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru ile yaptıkları görüşmelerin ardından işlerine geri dönme sözü alan çalışanlardan Duygu Yekeli, yaptıkları basın açıklamasında Başsavcı Doğru’ya teşekkür ederken, işlerine geri dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

SARI: TAŞERONA GEÇİT VERMEYECEĞİZ
Sürecin başından bu yana emekçilere destek veren DİSK adına açıklama yapan Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, 20 senedir taşeron zulmüne karşı mücadele verdiklerini hatırlatarak, “Çalışanların arkadaşlarımızın eylemi, mücadelesi bugün iş başına dönmelerine ile taçlandırılmıştır. Taşeron olan yerde birbirimize daha fazla sarılarak, mücadelemizi arttırmalıyız. Taşeron cinayetine geçit vermeyeceğiz. Taşeron iş cinayeti, ucuz iş gücü demektir. Türkiye’nin taşeron cumhuriyeti olmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

 “KAMUDA TAŞERONU KALDIRIN”
KESK Dönem Sözcüsü Ramiz Sağlam ise, 45 çalışanın tem yumruk halinde devam ettikleri mücadelede galip gelen taraf olduğunu yineleyerek, önemli bir çağrıda bulundu; “Taşeron çalıştıran kamu kurumlarının protesto edilmesi gerekiyor. Merdiven altlarında, tekstil atölyesinde çalışan emekçilerden daha kötü durumda olan kamu emekçileri var. Kamuda taşeron kesinlikle kaldırılmalıdır. Bu taşerona karşı ilk mücadelemiz değil, son da olmayacak. Biz kölelik için değil, insanca yaşam koşulları için mücadele veriyoruz. Kölelik devri kapanalı çok oldu. Bu sistem kalkana kadar mücadelemiz artarak devam edecek. Asıl teşekkürü burada direnen ve haklarını geri alan arkadaşlarımız hak etmektedir. Direnmenin ve kazanmanın haklı onurunu yaşadılar.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası