Ege Postası
Geri

Metroda açılış öncesi dev hamle

Üçkuyular-Üçyol Metro hattında yapım çalışmalarını hızla sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, hizmete girecek üç yeni istasyon ile birlikte artması beklenen yolcu sayısı ve istasyonlardaki yoğunluğu azaltmak amacı ile kolları sıvadı. Yerel seçimlerde kadar açılacağı duyurulan metronun ikinci etabında Göztepe, Poligon ve Üçkuyular metro istasyonlarında yolculu seferlerin başlaması ile birlikte 15,5 kilometreden 20 kilometreye ve toplamda da 17 istasyona çıkacak güzergah üzerinde ek vagonlarla takviye yapacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni vagon alımları için ihale gerçekleştirdi.
Metroda açılış öncesi dev hamle
Haberler / İzmir
16 Ocak 2014 Perşembe 14:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen vagon alım ihalesine tek firma katılım gösterdi. Geçtiğimiz yıllarda açılışı gerçekleştirilen Evka-3 ve Üniversite metro istasyonlarının getirdiği yoğunluğu karşılamak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 8 set ve 32 vagon satın aldığı Çinli CSR ZhuZhu Electric Locomotive Co. Ltd. firma idareye teklif dosyasını sundu.

YENİ VAGONLAR 8 AY SONRA GELİYOR

İhale komisyonu tarafından teklif dosyası geçerli sayılan Çinli üretici firma, yaklaşık maliyet bedeli 48 milyon 774 bin 340 TL olarak belirlenen vagon ve yedek parça alım ihalesinde 12 milyon 200 bin dolar tutarında teklif sundu. İhale komisyonu tarafından yapılacak değerlendirme sonrasında yüklenici firma ile sözleşme imzalanacak. Sözleşmenin imzalanmasını takiben yüklenici firmaya yapılacak yer teslimi ile birlikte 240 gün içerisinde yani 8 ay sonra vagonların teslimi gerçekleştirilecek.

YENİ VAGONLARLA SEFER SIKLIĞI DA ARTACAK

METRO A.Ş. filosuna katılacak yeni vagonlar ile birlikte toplam vagon sayısı da 87’ye çıkacak. Düzenlenen ihale kapsamında 5 vagonlu 2 set raylı sistem aracı olmak üzere toplamda 10 vagon alacak olan belediye, tamamı klimalı olan araçlarının teslimi ile birlikte kullanmaya başlayacak. Ayrıca alınacak olan 10 vagondan 4’ü sürücülü, geriye kalan 6 vagon ise sürücüsüz olacak. Gelen yeni vagonlar ile birlikte tek seferde taşınana yolcu sayısının da artması beklenirken, sefer aralıkları da sıklaşacak.

ONAY GELİRSE FİLO İKİYE KATLANACAK

Diğer yandan, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) onayı bekleyen 85 vagon alımına ilişkin paket de onaylandığında Büyükşehir Belediyesi yeni bir vagon alım ihalesine daha çıkacak. 2014 içerisinde gerçekleşmesi beklenen bu ihale kapsamında 85 adet klimalı yeni vagon daha alınacak. Alınması öngörülen bu vagonların da filoya katılması ile birlikte 2-3 yıl içinde İzmir Metro'daki vagon sayısı 172'ye çıkmış olacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası