Ege Postası
Geri

Midilli İzmir'in desteğini bekliyor

Yunanistan'ın Midilli Adası'nın Belediye Başkanı Spiros Galinos, 2021 Avrupa Kültür Başkenti olmak için başvuru yaptıklarını, bu konuda Türkiye’nin de katkılarını beklediklerini belirtti. Midilli İzmir'den destek bekliyor
Midilli İzmir'in desteğini bekliyor
Haberler / Ekonomi
2 Aralık 2015 Çarşamba 12:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Galinos, diğer kentlerle birlikte zorlu bir seçim süreci yaşadıklarına vurgu yaparak, “Ayvalık, İzmir ve İstanbul'un destekleri önemli. Midilli olarak, 2021 yılı Avrupa Kültür Başkenti olmaya adayız. Başvurumuzu hafta başında yaptık. 2021 için kültür başkentleri Yunanistan ve Romanya'dan seçilecek. Yunanistan'dan 20 aday var. Şubat 2016'da yapılacak olan seçimle aday sayısı 5'e inecek. Haziran 2016'da da Yunanistan'dan Avrupa Kültür Başkenti olarak temsil edecek kent açıklanacak" dedi.
Galinos, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak ve Karşıyaka belediyeleri ile İstanbul Beşiktaş belediyelerinin yetkilileriyle bu konuda görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti. Bu kentlerle işbirliği yapmak istediklerini ve karşılıklı ekonomik ilişkiler geliştirmek istediklerini dile getiren Galinos, adanın doğası ve mimarisiyle, Osmanlı'dan kalma eserleriyle birçok farklılığa sahip olduğunu belirtti.
 


SIĞINMACI SORUNU
Galinos, Midilli’nin uluslararası basında sığınmacılarla anıldığını da belirterek, “Mülteciler, yerel yönetimin de bilgisiyle Türkiye’de kayıt altına alınsın. Avrupa’ya gitme hakkı olanlar, emniyetli bir yolla, kendi seçecekleri vasıtayla geçsinler. Ege’de ölümler yaşanmasın. Güvenli şekilde gelen göçmenleri misafir etmeye hazırız” dedi.
 
Midilli’de Koç Grubu’nun marina yatırımıyla başlayan Türk yatırımlarının sürmesini beklediklerini belirten Galinos, “Adaya gelen turist sayısında da artış var. Türkiye’den 2013’te 45 bin, 2014’te 55 bin, 2015’te şu ana kadar 70 bin turist geldi. 2016’da 150 bin kişi bekliyoruz” dedi. Vize konusunda AB’nin sınırlamaları olduğuna vurgu yapan Galinos, “İşlemlerin kolaylaştırılmasını istiyoruz” dedi. Petra’da geçen sene açılan giriş kapısına büyük önem verdiklerini kaydeden Galinos, “Türkiye buradan gelsin. Üçüncü gümrük kapısının da Karaburun ile Plomari arasında açılması için çaba harcayacağız” diye konuştu.


 
7-8 ay önce Edremit ve Çanakkale’de temaslarda bulunduklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Astirakakis Konstantinos, “Bize, Petra’ya yakın bir noktada gümrük kapısı için çaba sarf edileceğini söylediler” dedi.
Bora Jet yetkilileriyle ve VIP acentesiyle İstanbul’da görüştüklerini belirten Konstantinos, “Midilli’ye uçuşların başlaması konusunda anlaşmaya varıldı. Uçuş süresi 45 dakika olacak. 60’ar kişilik grupların gelmesini bekliyoruz” dedi.
 
Konstantinos, Selanik ve İzmir belediye başkanlarıyla da İzmir-Selanik hattının Midilli’yi de kapsaması konusunda anlaştık” diye konuştu. (Denizhan Güzel)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası