Ege Postası
Geri

Milletvekili Başer: Kandiller toplumsal birlikteliği sağlayan en önemli değerdir

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, kandillerin birlik beraberlik duygusunun en yoğun olarak yaşandığı gün ve geceler olduğunu belirterek, toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak...
Milletvekili Başer: Kandiller toplumsal birlikteliği sağlayan en önemli değerdir
Haberler / Güncel
23 Haziran 2013 Pazar 20:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, kandillerin birlik beraberlik duygusunun en yoğun olarak yaşandığı gün ve geceler olduğunu belirterek, toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı önemli değer olduğunu söyledi.

Berat Kandili dolayısıyla bir açıklama yapan Milletvekili Başer Yozgat halkının kandilini kutladı. Başer, "Berat Kandili, içlerinde Allah`a kulluk görevini yerine getirmede kusur ve yanlışının olduğunu hissedenlerin Yüce Allah’a yönelerek, O’nun rahmet, şefkat ve mağfiretine sığınabilecekleri, karardığını düşündükleri gönüllerini tövbe ve istiğfarla arındırabilecekleri çok özel bir gecedir. Berat Kandili bizlere, hayatın sonsuzluk okyanusunda buluşmak üzere akıp gittiğini hatırlatmakta, nefsimizin sonu gelmez heveslerinden, tuzak ve yanıltıcı arzularından uzaklaşarak özümüze dönmemizi sağlayacak bir bilinç tazeleme imkanı sunmaktadır. Bu bilinç tazelemenin ve yenilemenin gerçekleşebilmesi için önce kendi varoluşumuzu anlamlandırmak, iç sorgulamamızı yapmak, gerekir." dedi.

    Bu manevi gecenin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Başer, "Bu kutsal geceyi vesile bilerek, ülkemizin maddi ve manevi yücelişi için çalışmalıyız. Elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, kalp kırmaktan kaçınmalı, ihtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak durmalıyız, kardeşlik hislerimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya çaba harcamalıyız. Kısaca insani ve ahlaki meziyetlerin kendi dünyamızda ve toplum hayatımızda güçlenmesine gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin Berat Kandili'ni tebrik ediyor ve bu gecenin, ülkemizin, İslam aleminin birlik, dirlik, kardeşlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası