Ege Postası
Geri

Milletvekili Kaleli, kayıp sayısındaki çelişkiye tepki gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, TÜİK’in 12 bin 474 olarak açıkladığı Türkiye’deki kayıp sayısının İçişleri Bakanlığı’nca 13 bin 817 olarak belirtilmesine tepki gösterdi.Sena Kaleli,...
Milletvekili Kaleli, kayıp sayısındaki çelişkiye tepki gösterdi
Haberler / Güncel
21 Eylül 2013 Cumartesi 11:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, TÜİK’in 12 bin 474 olarak açıkladığı Türkiye’deki kayıp sayısının İçişleri Bakanlığı’nca 13 bin 817 olarak belirtilmesine tepki gösterdi.

Sena Kaleli, Türkiye’deki kayıp insanlarla ilgili hazırladığı soru önergesine İçişleri Bakanlığı’nca verilen cevabı değerlendirdi. Soru önergesine bakanlığın verdiği rakamların gerçeği yansıtmadığını savunan Kaleli, şöyle dedi: “Türkiye’nin kayıpları, Türkiye’nin ayıplarıdır. Başta Yakınlarını Kaybeden Aileler Derneği(YAKAD) verileri olmak üzere çeşitli araştırmalara göre ülkemizde 30 bine yakın kayıp vardır. Oysa İçişleri Bakanlığı’nın verdiği cevapta 30 Haziran itibarıyla 4 bin 555’i çocuk, 8 bin 262’si yetişkin toplam 13 bin 817 kişinin arandığı belirtilmektedir. Kaldı ki, TÜİK’in 2012 kayıp çocuk istatistikleri dahi 4 bin 885’i erkek, 7 bin 589’u kız olmak üzere toplam 12.474 çocuğun kayıp olduğunu göstermektedir. Burada ciddi bir istatistik ve veri sorunu ile koordinasyonsuzluk görülmektedir. Kayıpların bulunmasında en önemli sorumluluk ülkeyi yönetenlere düşmektedir. Bunun için bilimsel esaslara dayalı sağlıklı bir veri tabanı ve DNA bankasının oluşturulması şarttır.”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) resmi internet adresinden kayıp/buluntu çocuk bilgilerine ve intihar istatistiklerine ulaşılabiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası