Ege Postası
Geri

Milletvekili, vatandaştan sürece olumlu destek aldı

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu beldesinde AK Parti'nin nisan ayı danışma meclisi toplantısına katılan AK Partili Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten süreçle ilgili vatandaşların görüşünü sordu. “Süreç hakkında...
Milletvekili, vatandaştan sürece olumlu destek aldı
Haberler / Politika
27 Nisan 2013 Cumartesi 16:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu beldesinde AK Parti'nin nisan ayı danışma meclisi toplantısına katılan AK Partili Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten süreçle ilgili vatandaşların görüşünü sordu. “Süreç hakkında bizlerden çok vatandaşların düşüncesi önemlidir. Bu nedenle aranızdan bir kadını çağırmak istiyorum.” diyen Ökten, 60 yaşındaki Ayşe Balcı isimli köylü kadına PKK’nın çekilme süreciyle ilgili yorumunu sordu. Ayşe Balcı ise “Biz hep birlikte yaşamak istiyoruz. Ülkemizde birlik içinde yaşamak istiyoruz” diyerek sürece olumlu destek verdiklerini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında yaşayan herkesle barış içinde yaşamayı istediğini söyleyen Balcı’ya Milletvekili Ökten ise, “PKK bir terör örgütü, ama biz bu kanayan yarayı Kürt kökenli arkadaşlarımızla birlikte olunca aşacağız. Geçmişteki hükümetler önderliğinde yapılan yanlış davranışlar yüzünden hepimiz çok acılar çektik. Artık barış içinde yaşamamızın zamanı geldi. Bu nedenle bu sürece herkesin desteğini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr Nebi Bozkurt da çözüm sürecine ilişkin yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi: “Barışı isteyen sadece biz değiliz, onlar da barış istiyor. Son bir yılda 1200 terörist öldürüldü. Son bir buçuk ayda ise 400-500 kişi. Bu nedenle herkes barış istiyor. Türkiye uçacak, dünyanın en kalkınmış ülkeleri arasına girecek. 2023 hedefleri çok rahatlıkla tutacak. Muhalefet bunu çok istismar ediyor. Sizin karşınıza gelen Kılıçdaroğlu'nu dinliyorum televizyonda, şöyle diyor: 'Masanın bir ucunda Tayyip, bir ucunda Öcalan.' Öyle diyor. Öyle değil arkadaşlar. Şu anda o teröre etki eden, onları kışkırtan bir insan var, geçmişte onlara liderlik yapmış bir insanla bu işi, onlara yine emir veren bir insanla, hapiste olduğu halde emir veren bir insanla, adamlarını gönderip nasıl çözeceği konusunda bir mutabakat yapmak istiyoruz, bunda bir şey yok. Belki yanlış anlayacaksınız bu sözümü. Bunu size şöyle izah edeyim: Son bir yılda 1200 terörist öldürüldü. Sadece Şemdinli'de bir buçuk ay içerisinde 400-500 terörist öldürüldü. Artık onlar da buraya gelmek ve yanaşmak zorunda kaldılar, biz anlaşmayız diyemiyorlar. 8 Mayıs’ta silahları bırakıp gideceğiz dediler, ne olursa olsun bunu iyi anlamak gerekiyor. Başbakanımız çok önemli bir söz söyledi. 'Şehit aileleri asla rencide olmayacak.' Bu söz yetmez m? Merak etmeyin. Herkes barış istiyor arkadaşlar. Bakıyorum şimdi mezralarına gidemeyenler aileler gidiyorlar, eski evlerinin merdivenlerinde ağlıyorlar. Onlar da muzdarip evlerine, köylerine dönememekten. Bütün bu sorunlar ortadan kalktığında onlar da köylerine dönecekler ve Türkiye’nin gerek yurt içinde gerek yurt dışında itibarı artacak. Şimdi ne diyorla? Sizin ülkenizde terör var diyerek yatırım yapmıyorlar. Şu süreci aşalım, o zaman Türkiye uçacak. Hem ekonomik hem sosyal her yönden Türkiye uçacak.”

Toplantıya AK Parti Mersin il yöneticileri, Silifke ilçe yöneticileri, AK Partili belde belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası