Ege Postası
Geri

Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin temeli atıldı, 1 Ocak’ta açılacak

Antalya, yeni bir kongre ve sergi merkezine kavuşuyor. Kepez Belediyesi tarafından yaptırılan Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin temeli atıldı. Merkezin, 1 Ocak 2014’e kadar bitirilmesi planlanıyor.Yeşiltepe Mahallesi Orman Ürünleri Sanayi...
Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin temeli atıldı, 1 Ocak’ta açılacak
Haberler / Güncel
22 Nisan 2013 Pazartesi 14:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya, yeni bir kongre ve sergi merkezine kavuşuyor. Kepez Belediyesi tarafından yaptırılan Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin temeli atıldı. Merkezin, 1 Ocak 2014’e kadar bitirilmesi planlanıyor.

Yeşiltepe Mahallesi Orman Ürünleri Sanayi (ORÜS) arazisinde, belediye hizmet alanına inşa edilen tesis 19 bin 73 metrekareyi kaplayacak. Toplam 29 bin metrekare inşaat alanına sahip olan merkez, yaklaşık 40 milyon liraya mal olacak. Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nde fuar, kongre ve toplantıların yapılacağı, değişik kapasitelere bölünebilecek 2 bin kişilik çok amaçlı salon ile 500 kişilik salon, kafe, restoran, 200 kişilik nikah salonu, seyir balkonu ve oto park yer alacak. Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin projesi, Kepez Belediyesi ve Mimarlar Odası tarafından düzenlenen ulusal proje yarışmasıyla belirlendi. Temeli atılan eser 49 proje arasından seçildi.

Merkezin temel atma töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 3 yıllık bir sürecin ardından temel atma noktasına geldiklerini ifade etti. Tütüncü, en kısa zamanda açılışını yapmak istediklerini belirtti. İnşaat alanı hakkında bilgi veren Tütüncü, alanın daha önce orman ürünleri paketleme alanı olduğunu ifade etti.

Alanın, daha sonra belediye hizmet alanına dönüştürüldüğünü belirten Tütüncü, 18 uygulaması (3194 sayılı İmar Yasası’nın 18. Maddesi) yaparak üzerindeki mülkiyet hakkını kaldırarak belediye arazisi yaptıklarını kaydetti. Kepez’e katma değer katmak için çalıştıklarını belirten Tütüncü, “Antalya’nın en önemli eksiklerinden biri kongre merkezi olduğunu düşündük. Sivil Toplum Kuruluşları’yla konuştuk. Onlar da bize bu konuda destek verdi. Ortak akıl oluşturmak için ulusal bir proje yapmaya karar verdik. Mimarlar Odası’yla görüştük ve projesi başlattık. 49 eser katıldı ve bugün arasından birinci olan projenin temelini atıyoruz.” diye konuştu.

Proje hakkında bilgi veren Tütüncü, merkezin 29 bin metrekarelik kongre merkezine sahip olduğunu ifade etti. İçerisinde iki bin kişilik çok amaçlı salon bulunduğunu söyleyen Tütüncü, “500 kişilik salon, 200 kişilik nikah salonu ve evlendirme hizmetlerinin verileceği alan sergi, fuaye ve kongre toplantı odaları ile oto park olacak.” dedi. Tütüncü, merkezin 24 milyon lirası inşaat yapımı olmak üzere toplam 40 milyon liraya mal olacağını ifade etti. Merkezin isminin Mimar Sinan olarak belirlendiğini belirten Tütüncü, bunu da şöyle açıkladı: “Ulusal bir yarışmanın yapıldığını göz önünde bulundurarak, medeniyetimizin en büyük mimarı olan Mimar Sinan hazretlerinin ismini vermek istedik. Bu da belediye meclisinden oy birliği ile geçti.” şeklinde konuştu.

"ULUSLARARASI KONGRELERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK"

Programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel de Antalya’nın en büyük eksikliklerinden biri olan kongre merkezi ihtiyacının karşılanacağını söyledi. Proje bedelinin 40 milyon lira olduğunu belirten Türel, bunun 10 yıl önceki büyükşehir belediyesinin yıllık bütçesine denk olduğunu ifade etti. Antalya’nın, kongre merkezi olarak anıldığını ancak bunu gerçekleştirecek oteller dışında çok fazla bir alan olmadığını belirten Türel, “Burası, kongre merkezi ihtiyacını karşılayacak bir merkez olacak. Bir ilçe belediyesi büyükşehir belediyesine denk bir hizmet yapıyor. Tamamlandığında uluslararası kongrelere ev sahipliği yapacak.” dedi.

Belediyeciliğin zor bir iş olduğunu belirten Türel, önce Allah rızası için sonra vatandaş rızası için çalışıldığını kaydetti. Belediye başkan adaylarının, seçim öncesi her türlü zorluğu göz önünde bulundurarak ‘en iyi ben yaparım’ denildiğini beliren Türel, ancak seçildikten sonra mazeretlere sığınıldığını kaydetti. Türkiye’de en iyi belediyeciliği AK Partili belediye başkanlarının yaptığını savunan Türel, “Anketlere göre Türkiye’de en çok beğenilen 5 belediye de AK Partili. Bunlar Kayseri, Samsun, Gaziantep, İstanbul ve Konya. Son sıralarda da hep muhalefet partileri var. Biz 2004 seçimlerinde ‘Kepez Antalya’nın arka bahçesi olmayacak’ diyorduk. 10 yıllık süreçte bunu başardık. Artık Kepez Antalya’nın ön bahçesi olmayı başardı.” diye konuştu. Türel, konuşmasının ardından, üstlenici inşaat firması sahibi Erol Karakurt ve ortağı Ege İşcan’ı kürsüye davet etti. Türel, Karakurt’a inşaatın ne zaman biteceğini sordu. Karakurt, normalde 720 günde biteceğini ancak Başkan Hakan Tütüncü’nün isteği üzerine 1 Mart’ta bitirmeyi planladıklarını söyledi. Bunu beğenmeyen Türel, Karakurt’tan 1 Ocak’ta inşaatın bitirilmesini istedi. Karakurt, Türel’in isteği üzerine inşaatın 1 Ocak’ta bitirileceği sözünü verdi.

"ANTALYA, YURT DIŞINDA EN FAZLA TANINAN İL"

Temel atma törenine katılan AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Adıyaman Milletvekilli Mahmut Göksu da Antalya’nın yurt dışında en fazla tanınan il olduğunu söyledi. Göksu, Antalya’nın dünya şehri olma yolunda ilerlediğini, bu kongre merkezinin de bunda büyük destek sağlayacağını ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı da Antalya’nın en büyük eksikliğin kongre merkezi olduğunu ifade etti. Arıcı, kepezde yapılan kongre merkezinin büyük bir eksikliği gidereceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökçen Enç ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirildi.





YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası