Ege Postası
Geri

Minik Beyza’nın suçu ne'

Akranları okul sıralarında okuma yazma öğrenmek için koştururken 7 yaşındaki minik Beyza’nın ne yazık ki böyle bir şansı yok. Şansı yok, çünkü Beyza benzerine çok az kişide görülen amansız bir hastalığın pençesinde yaşam mücadelesi veriyor. Şansı yok, çünkü Bornova Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bugüne kadar ‘öğretmen gönderin’ çağrılarına rağmen tek bir öğretmen Beyza için görevlendirilmemiş. Beyza’nın ‘baba ben yazın denize girebilecek miyim'’ sorusuna verilecek cevabı olanlar bu haberi daha da dikkatli okumalı…
Minik Beyza’nın suçu ne'
Haberler / İzmir
17 Aralık 2012 Pazartesi 15:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ-  İzmir Bornova Atatürk Mahallesinde bir insanlık dramı yaşanıyor. 7 yaşındaki Beyza Öztürk’ün Wins tümörü (Böbrek tümörü) ile imtihanı ailesinin içini sızlatıyor. Minik Beyza’nın 1 yıl önce tanı koyulması nedeniyle geç kalınan ve bu nedenle tedaviye cevap vermeyen hastalığı 4. Evresinde. Işın tedavisi dahil olmak üzere hiçbir tedavi cinsine cevap vermeyen hastalığın tek çaresi Özel hastanelerdeki teknolojiler. Beyza’nın bu dönemindeki tek arkadaşı ise 3.5 yaşındaki kız kardeşi Zeliha…


2011 Mart ayında geç kalınmış bir şekilde teşhisi koyulan hastalık ailenin de belini bükmüş durumda. Çocuğunun hastalıkla mücadelesinde en büyük desteği veren anne Tuğba Öztürk bugüne kadar yaşadıklarını özetlerken bile duygusal anlar yaşadı. İşte annenin ağzından minik Beyza’nın yaşadıkları…

“ Beyza’nın böbreğinin olduğunu nokta şişmeye başladığı için Behçet Uz Hastanesi’ne gittik. Daha önceden yine Behçet Uz hastanesinin tecrübesiz bir doktoruna denk geldiğimiz için teşhisi konulamayan hastalık, ilk olarak orada ortaya çıktı. Hastalığın ardından Beyza 1 yıl kemoterapi tedavisi gördü ve bu sürede okula gidemedi. Beyza’nın bu amansız hastalıktan kurtulmasının tek yolu Özel hastaneler ve yurt dışındaki hastanelerdeki teknoloji…”

 

HASTALIĞA CEVAP VERMEDİ, GÖTÜRÜN

Minik Beyza’nın İzmir Behçet Uz Hastanesi’nde tedavi gördüğü sırada hastalığın ilerlemesi üzerine doktorlar tarafından aileye şu haber verilir. “ Kızınızın hastalığığ tedaviye cevap vermedi. Buradan götürün. Bu saatten sonra kızınızın istediklerini yapmaya çalışın”.   Bu haberle yıkılan Öztürk ailesi için bundan sonraki süreç daha da acılı geçmeye başlar. Üstelik aylık kontrollerine de ara verilen Beyza Öztürk’ün hastalığı Akciğerine de sıçramıştır. Ege Üniversitesi Hastanesinde de Akciğer Ameliyatı olan Beyza’nın hastalığının, yapılan ameliyat sonrasında bittiği iletilir aileye. Bu müjdeli haber ne yazık ki doğru çıkmaz. Hastalık Beyza’nın vücudunu tekrar kemirmaya başlar. Tedavi için yapılması gerekense ışın tedavisidir. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan ışın tedavisi de istenilen sonucu vermez.

 

BEYZA İÇİN DÜNYANIN BİR UCUNA GİDERİM

Bu tür hastalıkların tedavisini televizyonlarda izlediğini söyleyen anne Tuğba Öztürk, kızının durumu karşısında çaresiz durumda. Öyle ki “Kızımın tedavisi için değil Türkiye, Dünyanın bir ucuna da olsa onunla giderim” diyen Anne Öztürk, “Işın tedavisi artık alamıyoruz. Durumumuz olmadığı için özel hastanelerde de bakılamıyoruz. Kızımın durumu karşısında elim kolum bağlı da duramıyorum. Alternatif tıp tekniklerini de deneyip kızımı yormak istemiyorum” diye konuştu.


“EVE ÖĞRETMEN GELMİYOR!”

Minik Beyza hastalığı dolayısıyla evden çıkamıyor. Dolayısıyla 7 yaşında olmasına rağmen evinin iki arka sokağındaki okula da gidemiyor. Öztürk ailesinin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne eve öğretmen gelmesi için yazdığı dilekçe de cevapsız kalmış. Anne Tuğba Öztürk, konu ile ilgili şunları söylüyor, “Geçen yıl kızımın okul çağı başladı, gönderemedik. Bu senede aynı şekilde. 1 yıldır Milli Eğitim Müdürlüğü’nden eve öğretmen gelmesi için dilekçe ve başvuruda bulunuyoruz. Ancak bize sürekli ‘gelecekler’ diyip geçiştiriyorlar. Kızım bana okumak istediğini söylediğinde hiçbir şey yapamadığım için üzülüyorum”

 

“BABA BEN İYİLEŞTİM DEĞİL M? YAZIN DENİZE GİDECEK MİYİZ'”

Minik Beyza’nın uzun zamandır işsiz olan ve bugün iş bulan Babası Tolga Öztürk ile olan bir hikayesi de yürek dağlayan cinsten. Baba Öztürk’ün eve geldiği bir sıra kızı Beyza’nın ona söylediği “Baba ben iyileştim değil m? Yazın denize gidecek miyiz'” demesi, baba Öztürk’ün yüreğine kor gibi düşmüş..

 

DOKTOR OLMAK İSTİYOR

Sıklıkla gittiği hastanede gördüğü doktorlar gibi doktor olmak isteyen Beyza’nın 1 oda 1 salon evinden dışarı çıkamadığı için tek arkadaşı 3.5 yaşındaki kardeşi Zeliha Öztürk. Anne Öztürk, 3.5 yaşındaki Zeliha için, “O bizim evimizin neşesi” diye bahsediyor.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası