Ege Postası
Geri

Mısır'da ölen Müslümanlar için Kütahya'da gıyabi cenaze namazı kılındı

Kütahya'da Mısır Halkı İle Dayanışma Platformu, Mısır'da 200 kişinin ölümü ve binlerce kişinin yaralanması ile sonuçlanan saldırıyı teravih namazı sonrası kıldığı cenaze namazının ardından yaptığı basın açıklaması ile...
Mısır'da ölen Müslümanlar için Kütahya'da gıyabi cenaze namazı kılındı
Haberler / Güncel
28 Temmuz 2013 Pazar 01:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kütahya'da Mısır Halkı İle Dayanışma Platformu, Mısır'da 200 kişinin ölümü ve binlerce kişinin yaralanması ile sonuçlanan saldırıyı teravih namazı sonrası kıldığı cenaze namazının ardından yaptığı basın açıklaması ile kınadı.

Mısır Halkı İle Dayanışma Platformu üyeleri Ulu Cami'de teravih namazı sonrası cemaati gıyabi cenaze namazına davet etti. Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Kütahyalılar Cumhuriyet Caddesi Sevgi Yolu'na kadar yürüdü.

Karagöz Paşa Cami önünde grup adına basın açıklamasında bulunan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kütahya Şube Başkanı Erol Taşkın, Mısır'da halk iradesine karşı darbe yapanların halka saldırdıklarını belirterek şunları söyledi: "Irkçı emperyalizmin taşeronluğuna soyunarak Mısır'da halk iradesine karşı darbe yapan sözde Mısır ordusu Mısır halkına karşı çok şiddetli saldırılara başlamıştır. Başta Adeviye meydanı olmak üzere ülke genelinde askeri darbeye karşı barışçıl bir şekilde direnerek tepki gösteren Mısır halkına polis ve asker tarafından gerçek mermilerle saldırmaktadır. Dün itibari ile Adeviye meydanında 200'ün üzerinde kardeşimiz şehit edilmiştir. Gönüllü doktorlar yardım çağrısı yapmaktadırlar ancak asker ve polis yaralıların bulunduğu bölgeye tıbbi malzeme girişine izin vermemektedir. Bu durum bir insanlık suçudur. Kabul edilemez bir uygulamadır. Mısır halkının iş başına getirdiği meşru yönetimi halk iradesine karşı çevirdikleri namlularla iktidardan uzaklaştırmaya çalışan darbeciler halkın seçtiği iradecilere sahip çıkması karşısında şaşırmışlar, namluyu bizzat halka çevirmişlerdir. Sözde Mısır ordusu tüm dünyanın gözleri önünde kendi halkına karşı bir katliyama girmişlerdir. Halkına kurşun sıkmaktan çekinmeyen bir zihniyetin Mısır'a hizmet etmesi, Mısır'ı yönetmesi yada Mısır'ı temsil etmesi söz konusu değildi. Bu terör örgütünün lideri artık sadece bir darbeci değil eli kanlı bir canidir. Genç, kadın, ihtiyar, çocuk ayır etmeden asker ve polise halka karşı gerçek mermi kullanma emrini veren darbeciler Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye de casusluk suçlaması gerekçesi ile hapis cezası vermiştir."

Yapılan basın açıklamasının ardından Mısır Halkı İle Dayanışma Platformu üyeleri 'Defol Sisi seninleyiz Mursi, La ilahe illalla, katil Sisi Mısır'dan defol, Zulme karşı omuz omuza' sloganları atarak olaysız bir şekilde dağaldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası