Ege Postası
Geri

Miting diplomasisi

DARBE girişiminin ardından, ‘demokrasi için güç birliği’ oluşturmaya çalışan iktidar ile muhalefet arasında ilginç telefon trafiği yaşandı. Başbakan devreye girdi
Miting diplomasisi
Haberler / Yerel Politika
5 Ağustos 2016 Cuma 03:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla pazar günü yapılacak Yenikapı mitingine muhalefetin de katılmasını sağlamak için Başbakan Binali Yıldırım devreye girdi.

Önceki gün AK Parti’de yapılan toplantılarda, Yenikapı mitingine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılmasının önemine dikkat çekildi. Başbakan Yıldırım, her iki lideri de arayıp özel olarak davet edeceğini söyledi. Toplantıya katılanlar, “Siz de CHP’nin İzmir’de yapacağı mitinge katılın” dedi. Yıldırım, bu öneriye sıcak baktı. Ancak bazı üyeler, “Kılıçdaroğlu Yenikapı mitingine katılacaksa katılın, yoksa katılmayın” dedi.

Yıldırım, önceki gece her iki lideri de aradı. Başbakan, Bahçeli’ye ulaştı ve Yenikapı mitingine katılmasını istedi. Bahçeli de kabul etti. Ancak aynı saatlerde aradığı Kılıçdaroğlu’na ulaşamadı. CHP ile temas genel başkan yardımcıları aracılıyla sağlandı. Yıldırım ile Kılıçdaroğlu arasında önceki gece sağlanamayan telefon görüşmesi, dün gerçekleşti. Başbakanlık’tan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Başbakanımız, Sayın Kılıçdaroglu’nu telefonla arayarak pazar günü Yenikapı’da gerçekleştirilecek mitingde kendisini de görmek istediklerini belirtti. Sayın Başbakan, Sayın Kılıçdaroğlu’nun kendisine hitaben yazdığı mektubu aldığını belirterek, ‘Mektubunuzu ve önerilerinizi gerekli titizlikle inceleyecek ve değerlendireceğiz’ dedi.” (Hürrüyet)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası