Ege Postası
Geri

Muggys Bouges: Basketbolda boyum kısa diye alay edildim

Amerikan Basketbol Ligi NBA tarafından ABD dışında 14 ülkede gerçekleştirilen sokak basketbolu turnuvası 'NBA 3X Tour'un Türkiye kısmı, 21-22 Eylül tarihlerinde İstanbul Caddebostan Sahili’nde gerçekleştirilecek ayakla sona erecek. Darüşşafaka...
Muggys Bouges: Basketbolda boyum kısa diye alay edildim
Haberler / Spor
20 Eylül 2013 Cuma 12:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Amerikan Basketbol Ligi NBA tarafından ABD dışında 14 ülkede gerçekleştirilen sokak basketbolu turnuvası 'NBA 3X Tour'un Türkiye kısmı, 21-22 Eylül tarihlerinde İstanbul Caddebostan Sahili’nde gerçekleştirilecek ayakla sona erecek.
Darüşşafaka Spor Tesisleri'ndne düzenlenen basın toplantısına NBA'nın en kısa boylu (1.60 cm) oyuncusu olarak adını basketbol tarihine yazdıran Muggys Bouges, NBA Türkiye Kıdemli Direktörü Naci Cansun ve Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Deşhan Ertürk katıldı.

BOUGES: SOKAKTA BASKETBOL OYNAYARAK BÜYÜDÜM

Sokak basketbol turnuvası için İstanbul'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden efsane basketbolcu, "Ben sokaklarda basketbol oynayarak büyüdüm. Hayalimde hep NBA'de oynamak vardı. Orada oynamak için için bir rüyaydı. Ben de çok çalışarak bunu gerçekleştirdim." dedi.
Boyunun kısa olmasına rağmen zaman zaman alay konusu da olduğunu kaydeden Muggsy Bogues, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Evet benim boyum kısaydı. Zaten ailemde annem ve babamda kısa boyluydular. Zaten boyumun fazla da uzamayacağını biliyordum. Bunu dert etmedim. Alay bile edilsem basketbol oynamak için benim için meydan okumaydı. Hayal kuran insanların bunu gerçekleştireceğinin en canlı örneği benim. Motivasyonunuz olursa herşey mümkün olur ve bende bunu gerçekleştirdim. Uzun boylu olsaydım daha tehlikeli olurdum."
NBA'de oynayan milli oyunculardan Hidayet Türkoğlu'nun Türkiye'yi çok iyi temsil ettiğini dile getiren efsane basketbolcu, "NBA'ye 5 tane daha Türk oyuncu geldi. Onlarda aramıza girme imkanı bulacaktır."

ERTÜRK: BU MACERAYI FARKLI ŞEHİRLERE TAŞIMAK İSTİYORUZ

Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk ise “NBA ile resmi iş ortaklığımızın bir yılı dolmak üzere. Bu süreçte işbirliğimizi basketbol sahasında bırakmayıp, mobil ortamdan, internete, sosyal medyadan, sokağa hayatın her alanınataşıdık. Bu yıl ilk kez desteklediğimiz NBA 3X turnuvasını 3 şehrimizde düzenledik ve hem izleyici, hem katılımcı takım anlamında büyük ilgi gördü. NBA 3X macerasını, Türkiye’nin birçok farklı şehrine taşımayı planlıyoruz.” diye konuştu.

NBA ile geçen yıl yaptıkları işbirliği anlaşması kapsamında hayata geçirilen çalışmaların kısa bir değerlendirmesini de yapan Dehşan Ertürk; NBA işbirliklerinin artırdığı bu ilgi doğrultusunda NBA’in web sitesinin Türkçe bir içerikle basketbol severlerin kullanımına sunulduğunu; bu çalışmanın Türkiye’yi NBA’in bölge ve ülkeye göre oluşturulmuş 12 özel internet sitesinden biri haline getirdiğini kaydetti.

1 yıl önce başlayan işbirliğinin sürekli büyüyerek ilerlediğinin altını çizen Ertürk, NBA ile işbirliği yapma nedenleri ve geldikleri nokta hakında ise şunları ifade eti: “NBA, çok çalışmanın,sürekli mücadele etmenin, takım oyununun ve kazanma hırsının tüm örneklerini her an görebileceğimiz büyük bir dünya. Yenilikçi, dinamik ve eğlenceli bir marka olarak NBA ile sporseverlere hizmet noktasında iyi bir uyum içerisindeyiz. İmzamızı attığımız her çalışmada olduğu gibi, NBA ile iş ortaklığımızda da Türkiye’de basketbol ve basketbolseverler adına da yeni mottomuza uygun olarak ‘Hayat’ı değiştirmeyi amaçladık.”

NBA 3X Tour heyecan ve macerasına tüm Türkiye’deki basketbolseverleri dahil etmek adına,turnuvayı diğer şehirlere de götürmeyi hedeflediklerini belirten Dehşan Ertürk, bu kapsamda gerekli çalışmalara başladıklarını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası