Ege Postası
Geri

Muğla Özel Piri Reis Koleji’nde ZEP sınıfı oluşturuldu

Muğla’da faaliyet gösteren Özel Piri Reis Eğitim Kurumları, öğrencilerine yönelik, kısa adı ZEP olan Zenginleştirilmiş Eğitim Programı’nı hayata geçirdi. Türkiye'de üstün zekalı öğrencilerde uygulanan ZEP projesi, Piri Reis'te...
Muğla Özel Piri Reis Koleji’nde ZEP sınıfı oluşturuldu
Haberler / Güncel
13 Mayıs 2013 Pazartesi 13:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muğla’da faaliyet gösteren Özel Piri Reis Eğitim Kurumları, öğrencilerine yönelik, kısa adı ZEP olan Zenginleştirilmiş Eğitim Programı’nı hayata geçirdi. Türkiye'de üstün zekalı öğrencilerde uygulanan ZEP projesi, Piri Reis'te 1. sınıflardan itibaren bütün şubelerde ders olarak okutuluyor.

Özel Piri Reis Koleji Müdür Yardımcısı Ümit Tekin, ZEP sınıfını basın mensuplarına tanıttı. Yaklaşık 50 bin liraya mal olan sınıfta 35 türde 480 zeka oyunu olduğunu belirten Tekin, “Üstün zekalı bireylerin eğitimi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük önem taşımaktadır. Sadece zenginlerin ve üstün zekalı öğrencilerin aldığı bu eğitimi, Piri Reis Eğitim Kurumları olarak tüm öğrencilerimize sağlıyoruz. ZEp, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren ilkokullarda haftada bir saat olarak verilmeye başladı. Türkiye’de sadece birkaç özel okulda üstün zekalı öğrencilere yönelik hazırlanan bu program, tüm ilkokul öğrencilerimize uygulanıyor.” dedi.

Müdür Yardımcısı Tekin, özel oluşturulan ZEP sınıfında projeyi destekleyen materyaller eşliğinde derslerin işlendiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Dersler, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmesi için üç ana bölümden oluşan programı içermektedir. Bunlar düşünme becerilerinin gelişmesini, üretkenlik becerilerinin gelişmesinive görsel algı yeteneklerinin gelişmesini destekleyen çalışmalardır. Yurtdışından özel getirtilen materyaller eşliğinde yapılıyor. ZEP sınıfındaki hedefimiz, öğrencilerimizin temel becerileri kazanmada maksimum başarı, üreticilik ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi, üst düzey düşünme ve araştırma becerilerinin geliştirilmesi, duygusal ve sosyal gelişim, motivasyon, ilgi, yetenek ve öğrenme tarzlarının tespit edilip geliştirilmesidir.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası