Ege Postası
Geri

Muğla'da narenciye dondu!

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi, Karaburun, Arıkbaşı ve Ekşiliyurt mahallelerinde hava sıcaklığının geceleri sıfır derecenin altına düşmesiyle narenciye ağaçlarda dondu, seralar sobalarla ısıtılarak ürünlerin kurtarılmasına çalışıldı.
Muğla'da narenciye dondu!
Haberler / Ekonomi
2 Ocak 2016 Cumartesi 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ortaca İlçesi'ndeki seralarda domates yetiştiren çiftçiler, gece fırtınayla birlikte hava sıcaklıklarının sıfırın altında 5 dereceye düşmesi üzerine soba yakarak nöbet tuttu. Üreticiler, domates fidelerinin soğuk hava nedeniyle strese girdiğini, böyle giderse ürün veriminin düşeceğini söyledi. 

Sigortasız ürünler için devlet desteği başvurusu yapacaklarını söyleyen Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, "Don durumunu önceden üreticilerimize bildirdik. Seracılarımız, kısmen de olsa tedbirlerini aldı. Ama açıkta bulunan portakal, limon ve mandalinaya yapacak bir şey yok. Artık olanlar oldu" dedi.


ÜRETİCİ ZARARDA 
Ürünleri zarar görmesin diye domates seralarında sabaha kadar uyumadan nöbet tutan üreticiler, "Hava sıcaklığı gece eksi 5 derece'ye kadar düştü. İçeride sobaları yaktık, ürünlerimiz kurtuldu. Sabaha kadar hiç uyumadık. Dışarıdaki ağaçlarımız ise buz tuttu. Maliyetler arttı, fırsatçılar iş başında. Ama çiftçinin halini gören yok. Meteoroloji soğuklar devam edecek diyor, durum kötü. Süren soğuklarla birlikte domates bitkisi strese giriyor, çiçek açmıyor. Böyle giderse ürün verimli olmaz. Bu yılda zarar edeceğiz gibi görünüyor" diye konuştu. 

Sıcaklıkların, hafta sonuna kadar aynı şekilde devam edeceğini belirtilen Meteoroloji yetkilileri, özellikle serası bulunan üreticileri ve sürücüleri don ile buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Hava sıcaklığının gelecek hafta başında artacağı belirtildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası