Ege Postası
Geri

Muğla'nın Değerleri Sempozyumu başladı

Muğla Valiliği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Muğla Eğitim Çevre Koruma ve Dayanışma Vakfı (MEÇEV) tarafından düzenlenen "Muğla'nın Değerleri Sempozyumu" başladı. Atatürk Kültür Merkezi'nde iki gün sürecek sempozyumda,...
Muğla'nın Değerleri Sempozyumu başladı
Haberler / Güncel
26 Eylül 2013 Perşembe 13:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muğla Valiliği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Muğla Eğitim Çevre Koruma ve Dayanışma Vakfı (MEÇEV) tarafından düzenlenen "Muğla'nın Değerleri Sempozyumu" başladı. Atatürk Kültür Merkezi'nde iki gün sürecek sempozyumda, yerli ve yabancı akademisyenler 60 bildiri sunacak.

Sempozyumun açılışında konuşan MEÇEV Başkanı İsmail Baykal, Muğla'nın her alanda kalkınmış bir il olmasının amaçlandığını söyleyerek, "Bu tür sempozyumlar çok önemli. İlimizin değerlerinin tek tek ortaya çıkarılıp gelecek kuşaklara aktarılması en büyük arzumuz." dedi. MSKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil de Muğla'nın çok büyük değerlere sahip olduğunun altını çizerek, bunların ortaya koyulması açısından sempozyumun önemli olduğunu kaydetti. Belediye Başkanı Osman Gürün ise 81 ilde üniversite bulunduğunu dile getirerek, "Bu üniversitelerin, özellikle yerel değerlerin ortaya çıkarılıp evrensele taşınmasına katkı sağlaması gerekir. Çok büyük değerler üzerinde oturuyoruz ve yaşıyoruz. Bu değerlerin gelecek kuşaklara taşınması gerekiyor. Sempozyumda ortaya çıkacak değerler, önümüzdeki yıllarda fakülteler ve yüksekokullar için birer araştırma konusu olabilir." ifadelerini kullandı.

AK Parti Milletvekili Ali Boğa, Muğla'nın mevcut değerlerinin dışında henüz keşfedilmemiş değerleri bulunduğuna dikkat çekerek, sempozyumun bunların ortaya çıkarılmasına katkı sağlayacağını vurguladı. Vali Mustafa Hakan Güvençer de Muğla'nın mevcut değerlerinin yaşatılmaya çalışıldığını belirterek, "Muhteşem bir değerler dünyasının üzerinde yaşıyoruz. 4 bin yıllık bir geçmişe sahip maddi ve manevi değerlerimiz var. Muğla'nın hem altında hem de üstünde önemli değerlerimiz var. Bir de miras aldığımız değerlerimiz var." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Milas Çomakdağ kadınlarının giyimlerini konu alan fotoğraf sergisi açıldı. İki gün sürecek sempozyumda sunulacak bazı bildiriler şöyle: Muğla'da Bir Hava Şehidi: İsmet Çatak, Milli Mücadelede Menteşe Sancağının Yeri, Menteşe’den Muğla'ya, Muğla'da Bir Yıl, Bir Yabancının Gözüyle Muğla, Osmanlı Arşiv Belgelerinin Işığında Menteşe Mütesellimi, Mücadelenin Demirci Akıncısı İbrahim Ethem Akıncı, Muğlalı Kıbrıs Barış Harekatı Gazileri, Çağdaş Türkiye'nin Simgelerinden Birisi Olarak Muğla Valisi Lale Aytaman.

Sempozyuma Vali Güvençer, Başkan Gürün, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kamil Özer, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, MEÇEV Başkanı Baykal, Rektör Vekili Erdil, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, üniversite öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası