Ege Postası
Geri

Muhalefetten sert enflasyon eleştirisi

TÜİK, haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre; tüketici fiyatları haziranda aylık yüzde 4,95 artarken yıllık enflasyon yüzde 78,62 oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerini eleştirdi.
Muhalefetten sert enflasyon eleştirisi
Haberler / Politika
4 Temmuz 2022 Pazartesi 14:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TÜİK, haziran ayı enflasyon verilerini bugün açıkladı. Buna göre; tüketici fiyatları haziranda aylık yüzde 4,95 artarken yıllık enflasyon yüzde 78,62 oldu.

KILIÇDAROĞLU: "TÜİK'İN BU YALANI, EMEKLİNİN, MEMURUN CEBİNDEN ÇALMAK DEMEKTİR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı yıllık enflasyon oranını eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya paylaşımı şöyle:

"ENAG yıllık yüzde 176 enflasyon açıkladı, TÜİK yüzde 79. Pazar, market ortada. TÜİK’in bu yalanı, emeklinin, memurun cebinden çalmak demektir. Recep Tayyip Erdoğan için suç işlemeyi bırakın, sorumlusu siz olacaksınız!"

AKŞENER: “BAY KRİZİN ÖNGÖRÜSÜZLÜĞÜ TAM GAZ DEVAM EDİYOR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye İsratistik Kurumu'nun (TÜİK) bugün açıkladığı enflasyon verilerine tepki gösterdi.

Akşener, sosyal medya paylaşımında geçen hafta çarşamba günü TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmanın enflasyon ile ilgili kısmını içeren bir video paylaştı.

Akşener'in mesajı şöyle:

"Geçtiğimiz hafta, 2022 yılı Bütçe Kanunu'nda yüzde 9,8 olarak öngörülen enflasyonun, yüzde 73,5'e ulaşmasındaki rezaleti dile getirmiştik. Bugün ise TÜİK'in açıkladığı rakamlarla bile enflasyon yüzde 78,6'ya tırmandı. Yani Bay Kriz'in öngörüsüzlüğü tam gaz devam ediyor..."

ALİ BABACAN: "YİNE MAŞALLAH ÇOK HASSAS TARTMIŞLAR"

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Babacan’ın paylaşımı şöyle:

“Yine maşallah çok hassas tartmışlar. Enflasyon yüzde 78,62 imiş. Bizler markete, pazara, çarşıya çıkıp alışveriş yapıyoruz. Ve neredeyse yüzde 200’e varan gerçek enflasyonu çok çok iyi biliyoruz.”

DAVUTOĞLU: "İŞTE SİZİN EKONOMİSTLİĞİNİZ BU KADAR"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TÜİK açıkladığı haziran ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Davutoğlu, sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı’nın ‘Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil, zira faiz oranlarında düşüşe geçiyoruz’ demesinin üstünden tam 11 ay geçti. O gün enflasyon yüzde18,9 idi. Şimdi TÜİK verileri ile bile yüzde 78,6. İşte sizin ekonomistliğiniz bu kadar.”

VELİ AĞBABA: TÜİK, MEMURUN VE EMEKLİNİN ZAMMINA ADETA EL KOYDU. ASGARİ ÜCRETLİYE TÜİK ZAMMI BİLE ÇOK GÖRÜLDÜ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bugün yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK’in haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini değerlendirdi.

Ağbaba, şunları kaydetti:

“ASGARİ ÜCRETLİYE TÜİK ZAMMI BİLE ÇOK GÖRÜLDÜ”

“Asgari ücret, yüzde 30 zamla 5 bin 500 TL olarak açıklandı. Oysaki TÜİK, ilk 6 aylık enflasyonu yüzde 42,35 olarak açıklamıştı. İktidar asgari ücretliye en azından TÜİK’in 6 aylık enflasyon farkını zam olarak vermiş olsaydı, asgari ücret 6 bin 54 TL olacaktı. Yani iktidar, TÜİK’in makyajlı verilerindeki enflasyon oranını dahi asgari ücretliye çok gördü.

“TÜİK, MEMURUN VE EMEKLİNİN EN AZ 28,65 PUAN ZAMMINA EL KOYMUŞ OLDU”

TÜİK, 6 aylık enflasyon oranını yüzde 42,35 olarak açıkladı. ENAG ise 6 aylık enflasyon oranını ise yüzde 71 olarak açıkladı. Memur ve emekliye yapılacak zam oranlarında, TÜİK ile ENAG enflasyonu arasında 28,65 puan fark oluştu. TÜİK, halkın gerçek enflasyonunu karartarak memurun ve emeklinin en az 28,65 puan zammına el koymuş oldu. Bu durumda TÜİK, bir istatistik kurumu olmaktan öte emekçiyi yoksullaştıran, cebini boşaltan bir kuruma dönüşmüş oldu.

“TÜRKİYE EYLÜL 1998’DEN BERİ EN YÜKSEK ENFLASYONU GÖRMÜŞ OLDU”

TÜİK, yıllık enflasyonu yüzde 78,62 olarak açıkladı. ENAG enflasyonundaki yıllık artış ise yüzde 175. Aradaki fark ise 97 puan. TÜİK’in kararttığı verilerde dahi Türkiye, yüzde 78,62 enflasyonla Eylül 1998’den beri en yüksek enflasyonu görmüş oldu. Eylül 1998 yılından resmi enflasyondaki yıllık artış, yüzde 80,4 olarak kayıtlara geçmişti. AKP, her ay, sadece kendi olduğu dönemi değil kendinden önceki dönemin enflasyon rekorlarını da kırmaya başladı.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası