Ege Postası
Geri

Muharrem İnce Gündoğdu'da konuştu: İzmir gelincik tarlası gibisin!

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap ediyor. İnce'nin bu büyük mitingini yaklaşık 2.5 milyon kişi takip ediyor. İnce konuşmasında Atatürk cumhuriyetii kurmadan Şubat 1923'te yanmış yıkılmış İzmir'de iktisat kongresini toplamıştı. Ben de cumhurbaşkanı olduğumda İktisat Kongresi'ni İzmir'de toplayacağım" dedi.İnce İzmir'den yüzde 85 oy istedi. İnce Gündoğdu'da yüzbinlere seslendi... İşte ilk mesajları
Muharrem İnce Gündoğdu'da konuştu: İzmir gelincik tarlası gibisin!
Haberler / Politika
21 Haziran 2018 Perşembe 20:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Gündoğdu Meydanı’ndaki Büyük İzmir Mitingi'nde konuşuyor. Meydana 19.50 civarında gelen Muharrem İnce, beraberinde eşi Ülkü İnce ile platforma çıkarak yüzbinlerce İzmirliyi selamladı.

Yapılan açıklamalara göre 2.5 milyon kişilik mahşeri kalabalığa seslenmek üzere İzmir Marşı eşliğinde kürsüye gelen CHP'nin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce, ‘İnce Başkan’ sloganları eşliğinde konuşmasına başladı.

Sözlerine, “sağolun, varolun. Elleriniz dert görmesin. Denizle uyuyan denizle uyanan güzel İzmlir. Hasan Tahsin’in kenti İzmir. Direnişin kenti İzmir. Bağımsızlığın kenti İzmir. İlk kurşunun kenti İzmir” diye başladı.

MİTİNG SAYGI DURUŞUYLA BAŞLADI

Bir milyon kişi burada varsa bir milyon da arkasında” diyen Muharrem İnce, “Dün İzmirli bir şehidimiz vardı. Şehit piyade onbaşı Çağatay Necati Dinç. Başta dünkü şehidimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum” diyerek kalabalığı saygı duruşuna davet etti.

Saygı duruşunun ardından “Ruhları şad olsun. Vatanımız onlara minnettardır. Bu 49’uncu günüm. 49’uncu günümde 105’inci mitingimiz. Günlerdir konuşuyorum ama medya vermemekte ısrarlı. Hele hele bir TRT var TRT. Parayı bizden alıyor Tayyip Erdoğan’ın borazanlığını yapıyor. Şimdi sizden bir şey istiyorum. Hepiniz telefonlarınızdan lütfen canlı yayın yapın. Bir yanda Erdoğan’ın medyası bir yandan milletin medyası, sizin medyanız” diye konuştu.

"ALLAH BELANIZI VERSİN"

Alandakilerin "İnternet yok" yakınmaları üzerine "Paraları, soruları çalıyorsun, özel televizyonlara çıkarmıyorsun, internet de yok. Allah belanızı versin. Ne diyeyim ben size" diye tepki gösterdi.

TAYYİP ERDOĞAN BİLE KAYBETMEYECEK

CHP Adayı Muharrem İnce, “Bir seçimin kaybedeni ilk kez olmayacak. Yani benim Cumhurbaşkanlığımda 81 milyon kazanacak. Kaybeden sadece anket şirketleri olacak. Tayyip Erdoğan bile kaybetmeyecek. Çünkü benim Cumhurbaşkanlığımda dolar ve faiz ve enflasyon düşecek. Milli gelir artacak. Emekli Cumhurbaşkanının maaşı da düşecek. O da rahat edecek. Her iktidarın makbul insanları vardır. İlk kez bu seçimden sonra 81 milyon makbul insan olacak. Herkes makbul insan olacak. Ben annelere söz veriyorum. AK Partili annelere, CHP’li annelere, İYİ Partili annelere, MHP’li annelere, HDP’li annelere, Saadet Partili, Demokrat Partili annelere söz veriyorum. Sizin çocuklarınızı iyi eğiteceğiz. Onlara matematik, yabancı dil öğreteceğiz. Onları üniversiteye gittiklerinde tarikatların yurtlarına muhtaç etmeyeceğiz. Gençlerimiz olimpiyatlarda madalya kazanacak. Topraklarımızdanbereket fışkıracak. Fabrikalarımızın bacası tütecek. Eğitimimiz, bütün okullarımızda nitelikli eğitim olacak. Tarımda dışa bağımlı olmaktan kurtulacağız. Gelir dağılımı adaletsizliğine son vereceğiz. İhalede rekabet, işe alımda liyakat esas olacak. Kimsenin başörtüsüne bakmayacağız. Kimsenin sağcı mı solcu mu olduğuna bakmayacağız.

ERDOĞAN SARAYLI, İNCE HALKIN EVLADI

Kamudaki bürokratlar korkmayın. Eğer işinizin ehli iseniz görevinize devam edeceksiniz. Ama kaymakam, vali iseniz, AK Parti il başkanı gibi çalışıyorsanız sizin hiç şansınız yok hiç. Erdoğan saraylı. İnce halkın evladı. 2002’de başa geldiğinde dedi ki, milletvekili lojmanlarını satıyorum, halkın içinde oturacak dedi. Kendisi de gitti.Keçiören’de bir apartmandairesine taşındı. Millet de helal olsun dedi. Ama sonra bırak o apartman dairesini Çankaya Köşkü’nü bile beğenmedi. 1150 odalık saray yaptırdı kendine. Onun için bu Erdoğan halktan biri değildir. Garip gureba değildir. Milletin adamı değildir. Erdoğan Rizeli’dir Rizeli. Ama Rizeliliğinden bile utandı. Rize çayını beğenmedi. Kilosu 4 bin 500 liraya beyaz çay içiyor. Erdoğan’ın yola çıktığı arkadaşlarından hiçbirisi artık onun yanında değil. Gül’e, Esad’a kardeşim dedi. Kime dediyse kime, Erdoğan’ın 16 yılda dost kalabildiği bir kişi gösteremezsiniz. Erdoğan artık yorgun bir adam. Heyecansız bir adam. İnsanlara tepeden bakan, kibirli bir adam. Öbür yanda taze kan var taze kan. O artık hayalleri olmayan bir adam. 2002’de adalet ve kalkınma diyordu. Artık ekonomi diyemiyor, kalkınma, adalet diyemiyor. Benim karşıma televizyona çıkamıyor. Erdoğan’ın çıraklığı fena değildi aslına bakarsan. Ama ustalığı rezalet. Mesela bir insan kendisine usta der de nasıl olur da çırak dediğinin karşısına çıkamaz.

100'ER LİRA ZAM SÖZÜ

81 milyona namus ve şeref sözü veriyorum. Yardımları bırak kesmeyi Temmuz ayı içinde 100’er lira zam yapacağım. Herşey hazır. Kadro hazır. Ekonomi ile kim ilgilenecek hazır. Dış politikayla kim ilgilenecek hazır. Zımba gibi bir ekip var. Yakrında açıklayacağım. Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklif edeceğim diğer partilerin başkanlarına. Bakanlar Kurulunu sadece CHP’lilerden yapmayacağım. Bakanlar Kurulu’nda her partiden insanları alacağım. Orada CHP’li, Ülkücü, HDP’li, İYİ Partili, AK Partili olacak. Herkes olacak. Türkiye’yi birleştireceğiz, kucaklayacağız. Ekibimle aylardır çalışıyorum. Hatta bu çalışmalarım tam 7 yıllık bir çalışma. Erdoğan kendisine saray hazırlığı yaparken ben Türkiye’yi yönetme hazırlığı yapıyordum. Bir hatfa yüz günde 5 yılda neler yapacağım ve sürekli politikamız ne olacak. İlk yedi günde yapacaklarımızı izleyebilirsiniz. 48 saat içinde OHAL’i kaldıracağız. Hemen. Merkez Bankası bağımsız bir para politikası uygulayacak. Merkez Bankası başkanını parti genel merkezine davet etmeyeceğim. Siyasetten arındırılmış bir ekonomi politikası. 3, terörle mücadele. PKK, IŞİD ve FETÖ gibi benzer terör örgütleriyle amansız mücadele edeceğiz. 100 gün içinde Suriye’ye büyükelçi atayacağım. 4 milyon Suriyeliyi davulla zurnayla Suriye’ye göndereceğiz. Yargıdaki düzenlemelere hemen başlayacağız hemen. Yüksek yargıdaki düzenlemeler hemen. Cumhurbaşkanı Yargıtay>’ın salonuna girdiğinde ayağa kalkmayacak yüksek yargıçlar arıyorum. Size söz veriyorum. Özel hayatın gizliliği esas olacak. Kimsenin telefonu dinlenmeyecek. KHK’larla işten atılanlar hakkında dava açılmamışsa KHK’larla işten uzaklaştırılanları hemen işe iade edeceğiz hemen. Askeri okullarda FETÖ’cü var, o nedenle kapadım diyor. Hakimler savcılar onların da üçte biri FETÖ’cü. O zaman hukuk fakültelerini de kapa. Böyle bir kafa olmaz. Başta Kuleli olmak üzere askeri okulları yeniden açacağım.

24 Haziran’dan sonra kapının önünden de ayrılmazlar. TRT Tayyip’in borazanı ben seçildiğimde benim borazanım olmayacak. Beni eleştiren gazete ve televizyonlar arıyorum. Adam gibi bir medya arıyorum. Erdoğan Türkiye’nin en büyük medya patronu. Manşetleri atan adamdır. Ben manşetlerle kavga ede ede gelen adamım.

ALEVİLERE HAKSIZLIK YAPIYORUZ

Biz sunniler Alevilere haksızlık yapıyoruz. Aleviler vergi veriyor. Askere gidiyor. Şehit oluyor m? Ama Diyanet İşleri Başkanlığı imamların maaşlarını veriyor. Sünnilere bizlere hizmet ediyor ama Alevilere etmiyor. Cem evlerinin statüsünü ibadethane olarak 100 gün içerisinde düzenleyeceğiz. Hiç kimseden korkmadan cesurca kararlı adımlar atacağız. Dokunulmazlıklar konusu gündeme geldiğinde kendi partimle bile ters düştüm. İlkeli siyaset yapacağız. Karşımızdakinin Türk mü Kürt mü Alevi Sünni başörtülü mü örtüsüz mü sağcı mı solcu mu diye bakmayacağız. İnsan insan diyeceğiz.

Kamuda yükselmede özel kurallar koyacağız. Etnisite inancaya, cinsiyete bakılmayacak. Sadece liyakata bakılacak.kamuda müdürsün işini doğru yapıyorsun. Erdoğan getirmiş seni oraya. Hiç fark etmez. Korkma. Yerinde kalacaksın. Ama işi bilmiyorsan, liyakat sahibi değilsen, partizanlık yapmışsan gideceksin. Polislere, hemşiherele 3600 ek göstergeyi yüz gün içinde vereceğiz. Kamu bankalarını yeniden düzenleyeceğiz. Ziraat Halk Bankası, Kalkınma Bankası’nı, Eximbank’ı sektörel bazda yeniden düzenleyeceğiz.

AB ile hızlı bir kampanya başlatacağım. Emin olun dünyadaki 200 devletin 50’si büyük devlettir. Bu 50 devletin hemen hemen bütün büyükelçileri benimle görüşmek istedi.

Meydanlar dolu ise işler iyi demektir dedi eski bir siyasetçi. Çatılar doluysa kazandın demektir. Üniversiteleri böldüler. Okullar için zorunlu bağış artık olmayacak. İlk okuldan itibaren tıpta uzmanlık sınavı hepsi dahil hiçbir sınavdan ücret alınmayacak.bedava sınav yapamıyorsa o dükkanı kapat gitsin. 19 Mayıs ve 29 Ekim’de üniversite öğrencilerine 500 lira Cumhuriyet bursu verilecek. Öğretmenler çocuklarımızı en değerli varlıklarımızı size teslim ettiğimiz için 24 Kasım’da hepinize bir maaş ikramiye vereceğiz. Kamuda mülakatı kaldıracağız."

GELİNCİK TARLASI; KOCAOĞLU'YLA İLGİNÇ DİYALOG

Konuşmasının arasında alandaki kalabalığa "İzmir gelincik tarlası gibisin" diye seslenen İnce, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na dönüp "Aziz abi ne diyorsun" diye sordu,  "Harika" yanıtı alınca "Gerçekten de harika değil mi
'" dedi. 

ÜNİVERSİTE LİGİ KURACAĞIZ

İnce, vaatlerini sıralamaya devam etti şunları söyledi;

"Üniversite ligi kuracağız. Yani futbol diyelim ki, 9 Eylül, Ege Üniversitesi futbolda, basketbolda sporda bir üniversite ligi kuracağız. Balıkesir’de yaşayan insanlar Balıkesir Üniversitesi’ni futbol takımına sahip çıkacak. Kendini ait hissedecek ve vatandaş ile üniversite arasında bağ kuracağız. Meydanlarda benim 30 yıl önce yazdığım şiiri konuşuyor. Montaj dublaj her şeyi konuşuyor ama ekonomiyi konuşamıyor. Mesela Erdoğan çık, bir çoban salata konuşsana. Soğan kuru dolar kurunu geçti. Kuru soğan 7 lira, domates 6, biber 8 lira, hıyar 4 lira. Tüketen almıyor üretene gitmiyor. Hani dolar lobisi vardı ya faiz lobisi vardı. Şimdi soğan lobisi var. Memleketin düştüğü duruma bakın.

Erdoğan 30 miting yaptı. Sen 105 miting yaptın, enerjiyi nereden buluyorsun diyorlar. Enerjiyi işte şundan buluyorum, bu ne biliyor musunu? Artık kuantum telefonlar geliyor. Bunlar silikon yazılım. Tıp değişecek. 16 yeni meslek geliyor. Şu anda ilkokulda okuyan çocukların önemli bir kesimi bugün için olmayan mesleklerde çalışacak. Mesela bu 16 yeni meslek bugün gençler tarafından bilinmiyor. Sanayimiz, meralarımız, tarım alanlarımız atıl. Denizlerimiz atıl. Ne balıkçılık ne denizden ulaşım var. Erdoğan vatandaşa kemer sıktırıyor kendi saraylarda yaşıyor. Benim yönetimimde millet değil devlet kemer sıkacak devlet. Bir ülkede faiz artıyorsa yönetim kötü demektir. Bir yılda faiz yüzde 122 artmış. Yani sen kredi kartına 10 bin öderken şimdi 22 bin ödüyorsun.

İKTİSAT KONGRESİNİ İZMİR’DE TOPLAYACAĞIM.

Faiz artınca evinizin arsanızın şirketinizin değeri düşüyor. Benim Cumhurbaşkanlığımda faiz düşecek, hep birlikte zenginleşeceğiz. Hep birlikte. Atatürk İzmir İktisat Kongresi’ni topladı. Yanmış yıkılmış İzmir’de kongreyi topladı. Allah’ın izniyle milletin isteğiyle Cumhurbaşkanı olduğumda İktisat Kongresi’ni yeniden İzmir’de toplayacağım. Üreten korkmayan bir Türkiye.  Şirketler memurlar öğrenciler işadamları kadınlar korkmayacak. Akademisyenler korkmayacak. Hayvanlar korkmayacak. Çocuklar korkmayacak. Kuşlar korkmayacak. Dereler korkmayacak.

HAKKINI HADDİNİ HALKINI BİLEN CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM

Farklı bir Cumhurbaşkanı olacağım.Hakkını, haddini, halkını bilen bir Cumhurbaşkanı olacağım. Ama haddini bilmeyenlere de haddini bildiren Cumhurbaşkanı olacağım. Camide ibadet, okulda bilim, kışlada görev ve liyakat olacak. Camiye, orduya, okula siyaset asla girmeyecek. 81 milyona hesap vereceğim. Bir yıllık icraatımın hesabını vereceğim. Cumhurbaşkanlığı harcamaların ve kişisel mal varlığımın hesabını vereceğim."

İZMİR'DEN YÜZDE 85 İSTEDİ! 

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı İnce, "Bu seçimin farkını özet geçeceğim. Bu seçim eskinin son seçimi, yeninin ilk seçimi. İzmir, bir büyük değişime, Türkiye'yi normalleştirmeye, Türkiye'yi barıştırmaya hazır mıyı? 3B demeye hazır mıyız İzmi? Barışacağız, hemen barışacağız. Büyüyeceğiz, hızla büyüyeceğiz. Bölüşeceğiz, adil bölüşeceğiz. Birlikte başaracağız" dedi.

İnce mitingin son bölümünde, İzmirlilere sandık mesajları verdi. Alanı dolduran yüzbinlere 'yüzde' soran İnce, '80' cevabını alınca, "O zaman yüzde 85 istiyorum. Bunun için sizlerden söz istiyorum" dedi. İnce herkesten seçim gününe kadar en az 3 kişiyi kendisine oy vermesi konusunda ikna etmesini isterken, "Oyları kullandıktan sonra da sandıkları boş bırakmak yok" dedi. 

HER YIL 10 BİN ÖĞRENCİYİ YURTDIŞINA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA İÇİN GÖNDERECEĞİZ

Konuşmasında üniversitelilere ve işçilere seslenen İnce'nin açıklamaları şöyle:

"İşçiler size sesleniyorum. İki yıl içinde yeni beceriler elde etmezseniz sizin yerinizi Macar ya da Avusturyalı işçi alabilir. Çağımızı iyi yakalamamız lazım. Herkes iklim mühendisliği nedir buna baksın. Yapay organ geliştiricisi nedir buna bakın. İnsanlarla empati kuran oyunlar geliştirilecek. Bunlarla ilgilenin. Güneş enerjisiyle ilgilenin. Her yıl yüksek lisans ve doktora için 10 bin öğrenciyi yurtdışına göndereceğizi bunun için diyorum. merak etmeyin bunu birlikte başaracağız.

Sizlerle dertleştik. Hakkını helal et. Teşekkürler İzmir. Sağolasın İzmir. Varolasın İzmir. Harikasın İzmir. Tamam mı İzmir. Bir çivi bir nalı kurtarır. Bir nal bir atı kurtarır. Bir at bir yiğidi kurtarır. Bir yiğit memleketi kurtarır. Helal olsun İzmir. Çok teşekkür ederim."

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası