Ege Postası
Geri

Muhtarlardan Mısır'daki darbe karşıtlarına destek

İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği üyeleri, Mısır'daki darbeyi ve sivil halka yönelik katliamları protesto etti. Mısır Konsolosluğu önünde toplanan muhtarlar, konsolusluk önüne siyah çelenk bıraktı. İstanbul Muhtarları Dayanışma...
Muhtarlardan Mısır'daki darbe karşıtlarına destek
Haberler / Güncel
23 Ağustos 2013 Cuma 12:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği üyeleri, Mısır'daki darbeyi ve sivil halka yönelik katliamları protesto etti. Mısır Konsolosluğu önünde toplanan muhtarlar, konsolusluk önüne siyah çelenk bıraktı.

İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği üyesi muhtarlar, saat 11.30 sıralarından Bebek'teki Mısır Konsolosluğu önünde toplandı. Askeri darbeyi ve sonrasındaki katliamları protesto eden muhtarlar, 'Kahrolsun Sisi' şeklinde slogan attı. Konsolosluk önüne siyah çelenk bırakan muhtarlar adına konuşan Seyit Keleş, "Yapılan bu darbenin evrensel hukuka aykırı olduğunu biliyor ve şiddetle kınıyoruz. Darbe yapan hak ve hukuk bilmez zorba takımına karşı demokrasi yanlısı Mısır halkı tepkisini ortaya koymak için meşru biçimde meydanlara inmiştir. Darbe karşıtı gösteriler ile meydanlarda olan Mısır halkını, Sisi ve yandaşları çocuk, genç ve yaşlı demeden acımasızca katlettiler." dedi.

Muhtarlar olarak, 'Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem' anlayışı içinde olduklarını söyleyen Keleş, "Zülüm haddini aşmaktır. Hak ve hukuk tanımamazlıktır. Adaletsizliktir. Düşünce ve davranışta zalimlere taraf olmak, zülüm ve suçlulara arka çıkma eyleminin kendisi ile eş değerdir. Bugün zulme rıza gösterenler ve zulme destek verenler, yarın başlarına gelebilecek belalarda kimden destek göreceklerdir. Sözde demokrasi yanlısı görülen İsrail ve Avrupa'nın ülkeleri bu darbenin zulmün ve haksızlıkların karşısında sessiz ve hatta darbe yanlısı olmaları manidardır. Bu kabul edilemez bir durumdur." ifadelerini kullandı.

Grup, yapılan açıklamanın ardından Rabia işareti yaparak Mısır Konsolosluğu önünden ayrıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası