Ege Postası
Geri

Kuran'ı Kerim öğrendiler hediyeyi aldılar

Hatay’ın Erzin ilçesindeki Yavuz Selim Camii'nde Kuran-ı Kerim'i okumayı öğrenen çocuklar, bilgisayarla ödüllendirildi. Öğrenciler arasında yarışmalar düzenlenen camide, dereceye giren her çocuğa çeşitli hediyeler verildi. Diyanet İşleri...
Kuran'ı Kerim öğrendiler hediyeyi aldılar
Haberler / Güncel
23 Ağustos 2013 Cuma 12:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hatay’ın Erzin ilçesindeki Yavuz Selim Camii'nde Kuran-ı Kerim'i okumayı öğrenen çocuklar, bilgisayarla ödüllendirildi. Öğrenciler arasında yarışmalar düzenlenen camide, dereceye giren her çocuğa çeşitli hediyeler verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ‘Bu yaz Kuran’ı gönlüne yaz’ sloganıyla başlatılan yaz Kuran kursları sona erdi. Yaklaşık 2 aylık zaman dilimini fırsat bilen binlerce öğrenci camilere akın etti. Cami görevlileri tarafından verilen eğitimlerle çok sayıda çocuk Kuran’ı Kerim’i öğrendi. Sportif faaliyetlerle ve film gösterileriyle eğlenceli hale getirilen kurslar büyük ilgi gördü. Öğrencilere camilerde ahlak, siyer ve itikat dersleri de verildi.

Erzin'in Hürriyet Mahallesi'ndeki Yavuz Selim Camii’nde de kurslara katılımı arttırmak amacıyla çeşitli yarışmalar yapıldı. Yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı kurslarda başarılı öğrencilere dizüstü ve tablet bilgisayar, altın ve çeşitli hediyeler verildi. Camide ilk defa yapılan uygulamayla, kurslara gelen öğrenci sayısında bir artış gözlendi.

Çocukların camiye alıştırılması gerektiğini söyleyen Yavuz Selim Camii İmamı Murat Ateş, bu konuda anne ve babalara büyük görev düştüğünü hatırlattı. Günlük 6 saate yakın öğrencilere eğitim verdiklerini ifade eden Ateş, “Öğrencileri camiye teşvik etmek amacıyla bu yıl çeşitli hediyelerimiz oldu. Sponsorlar vesilesi ile laptop, tablet bilgisayar hediye ettik. Bu hediyeleri 100 öğrencimiz arasında yaptığımız yarışmalarda dereceye girenlere verdik. Örneğin Musa Sartaç öğrencimize Kuran'ı iyi öğrendiği için laptop hediye ettik. Geçen yıla nazaran bu yıl katılımda artış oldu. Bu öğrenciler ilk geldiklerinde hiçbir şey bilmiyordu. Cüzden başlayarak Kuran’ı Kerim’e kadar ilerlediler.” dedi.

Yaz kurslarının kendileri için verimli olduğunu söyleyen öğrencilerden Serhat Sandal, “Mahallemizdeki Yavuz Selim Camii’nde Kuran kursu olduğunu öğrendim. Annem, babam ve hocamızın teşvikiyle buralara kadar geldim, üçüncü oldum ve hocamızın verdiği hediyeyi aldım. Yüce Allah’ın göndermiş olduğu Kuran’ı Kerim’i almayı tercih ettim.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası