Ege Postası
Geri

İngilizce öğretmenleri için İngiltere’yi İzmir’e getirdi

Zambak Yayın Grubu, bünyesindeki İngilizce öğretmenlerine yönelik eğitim programı gerçekleştiriyor. İzmir Gediz Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ve 30 Ağustos'a kadar sürecek programa 130 İngilizce öğretmeni katılıyor. Zambak Yayın...
İngilizce öğretmenleri için İngiltere’yi İzmir’e getirdi
Haberler / Güncel
23 Ağustos 2013 Cuma 11:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zambak Yayın Grubu, bünyesindeki İngilizce öğretmenlerine yönelik eğitim programı gerçekleştiriyor. İzmir Gediz Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ve 30 Ağustos'a kadar sürecek programa 130 İngilizce öğretmeni katılıyor. Zambak Yayın Grubu Yabancı Yayınlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Çopur, SeltAcademy/ Pilgrims kurslarıyla İngilizce öğretmenlerinin mesleki gelişimlerini hedef alan programlarla İngilizce öğretimine katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi.

Zambak Yayın Grubu içerisinde yaklaşık 2 yıldır faaliyet gösteren SeltAcademy'nin İzmir Gediz Üniversitesi’nde düzenlediği Pilgrims Kursu başladı. Kursa 130 İngilizce öğretmeni ve konularında uzman 10 eğitmen katılıyor. Zambak Yayın Grubu Genel Müdürü ve YAYFED Başkanı Bayram Murat, kurslarla ilgili olarak, "Bu ve benzeri akredite edilmiş eğitimcinin yetiştirme programlarıyla, İngilizce öğretimi konusunda farklı bakış acıları oluşarak başarı elde edilecektir. Bu tür programların yapılması artik eğitim hayatimizin vazgeçilmezleri olması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Zambak Yayın Grubu Yabancı Yayınlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Çopur da mesleki gelişim ve hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çekerek, "Hayatımıza yön veren, toplumu yönlendiren öğretmenlerimizin sürekli 'öğrenen öğretmen' olmaları gelecek adına umutla bakmamız için önemli. Türkiye’nin yayıncılık sektöründe en büyük yayınevlerini bünyesinde bulunduran Zambak Okul Yayın Grubu, kaliteli yayın üretmenin yanında öğretmenlerin mesleki gelişim konularında da adından söz ettirmeye devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Cambridge Esol Merkezi olarak faaliyet gösteren SeltAcademy, aynı zamanda İngiltere’nin en büyük öğretmen mesleki gelişim kurumu Pilgrims ile de proje ortağı olarak faaliyet gösteriyor. SeltAcademy Eğitim Koordinatörü Kristina Smith, İzmir Gediz Üniversitesi işbirliği ile 10 farklı konu başlığında düzenledikleri Pilgrims kursları ile İngilizce öğretmenleri için İngiltere’yi İzmir’e getirdiklerini belirtti.

SeltAcademy / Pilgrims proğramlarına eş zamanlı olarak yaklaşık 350 öğretmen için 18 farklı eğitim programları da devam ediyor. İki hafta süren CTS-English (Certificate in Teaching Skills) programına katılan İngilizce öğretmenlerinin mesleki yetkinliklerinin artırılması hedeflendiği ifade ediliyor. İstanbul, Bursa, Kayseri başta olmak üzere olmak üzere 18 farklı noktada düzenlenen CTS programları, öğretmenlerin metodolojik ve sınıf içi uygulamalarıyla gelişimlerini hedefleyen 4 modül olarak tertip edilen akreditasyonlu bir eğitim programı olarak tarif ediliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası