Ege Postası
Geri

Sağlık Bakanlığı: Mangal keyfi için ilk tercih beyaz et olmalı

Ailece yapılan mangal keyfi gibisi yok! Fakat, yanlış pişirme yöntemleri akciğer ve solunum sistemleri kanserine yol açabiliyor. Sağlık Bakanlığı, sosyal medya üzerinden mangal yaparken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.Mangalda pişirmek...
Sağlık Bakanlığı: Mangal keyfi için ilk tercih beyaz et olmalı
Haberler / Güncel
23 Ağustos 2013 Cuma 11:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ailece yapılan mangal keyfi gibisi yok! Fakat, yanlış pişirme yöntemleri akciğer ve solunum sistemleri kanserine yol açabiliyor.

Sağlık Bakanlığı, sosyal medya üzerinden mangal yaparken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Mangalda pişirmek için tavuk eti gibi beyaz etler tercih edilmeli, eğer kırmızı et pişirilmek istenirse yağsız olmalı ve içine kuyruk yağı konulmamalı.

Yakıt olarak alevsiz yanan ladin ağacı veya çam kozalakları, tezek gibi kaynaklar kullanılmamalı, saf odun kömürü tercih edilmeli.

Kömür közüyle et arasında en az 15 santimetrelik bir mesafe bırakılmalı, etler ateşe çok yaklaştırılmamalı, alevle yakılarak pişirilmemeli.

Etlere pişirilmeden önce terbiye işleminin uygulanması (sıvıyağ, sirke, limon suyu, süt, yoğurt, tuz vb. oluşan soslar) tercih edilmeli, bu işlemde çay şekeri kullanılmamalı.

Çiğ veya pişmiş et ve et ürünleri açıkta veya oda sıcaklığında bırakılmamalı, tüketilene kadar buzdolabı ısısında (0-4’°C) muhafaza edilmeli.

Çiğ besinler ile pişmiş yiyecekler birbirine temas etmeyecek şekilde üzerileri kapalı olarak muhafaza edilmeli.

Mangal etlerinin yanında mutlaka söğüş sebze, salata, meyve gibi besinler tüketilmeli, sebze ve meyveler iyice yıkandıktan sonra yenilmeli.

Sıcak havalarda alkol tüketiminden kaçınılmalı, kafeinli ve gazlı içecekler yerine de ayran, limonata, meyve suyu gibi içeceklerin tüketimine özen gösterilmeli.

Özellikle çiğ kırmızı et, kümes hayvan etleri ve yumurta gibi besinleri hazırladıktan sonra eller iyice yıkanmalı, bu tür besinler ile pişirilmeden tüketilecek sebze ve meyveleri hazırlarken ayrı doğrama tahtası ve bıçaklar kullanılmalı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası