Ege Postası
Geri

Nevşehir’de kaçakçılar sigara yerine boş kartonları satacaktı

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri bir araç içerisinde 919 karton kaçak sigara ele geçirdi. Kaçak sigara kartonlarını inceleyen ekipler, 900 kartonun içerisinden kaçak...
Nevşehir’de kaçakçılar sigara yerine boş kartonları satacaktı
Haberler / Güncel
23 Ağustos 2013 Cuma 10:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri bir araç içerisinde 919 karton kaçak sigara ele geçirdi. Kaçak sigara kartonlarını inceleyen ekipler, 900 kartonun içerisinden kaçak sigara yerine strafor ve kağıt parçaları çıktığını tespit etti. Şahısların İstanbul’dan aldıkları kaçak sigara görünümü verilen kartonlar ile Nevşehir’deki kaçakçıları da dolandırmayı amaçladıkları bildirildi.

KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık ile mücadele faaliyetleri kapsamında yaptıkları çalışmalar sonrasında bazı şüpheli şahısların İstanbul’dan temin ettikleri kaçak sigaraları, Nevşehir’de sigara kaçakçılığı faaliyetinde bulunan kişilere pazarlamak üzere bir araçla şehre gelecekleri bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, şahısları takibe alarak Avanos ilçesine girdiklerinde durdurdu. Kaçakçıların içerisinde bulunduğu aracın bagajında yapılan kontrolde toplam 919 karton kaçak sigara ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak sigara kartonları kontrol edildiğinde 900 kartonun içerisinden strafor ve kağıt parçaları çıktı. Standart sigara kartonların içerisine yerleştirilen ve kaçak sigara görünümü verilen kartonlar ile Nevşehir’deki kaçakçıları dolandırmayı amaçlayan şahıslar, ekipler tarafından yakalandı.

Ele geçirilen 900 adet kaçak sigara görünümü verilmiş boş karton imha edilirken, 19 karton içerisinde bulunan 190 paket gümrük kaçağı sigaraya el konuldu. Araç içerisinde bulunan S.A., A.K. ve Ü.Y. hakkında 5 bin 607 sayılı kanuna muhalefet suçundan yasal işlem başlatıldı. Şahıslar, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası