Ege Postası
Geri

Mumcu suikastı yeniden gündemde: CHP’li vekillerden iktidara çağrı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı son videoyla 1993 günü Ankara’daki evinden çıkarken katledilen Cumhuriyet yazarı Uğur Mumcu’ya düzenlenen bombalı suikast bir kez daha gündeme geldi. Videonun kamuoyunda yarattığı etkiler devam ederken CHP İzmir Milletvekilleri, Mumcu’nun katilinin bugüne kadar bulunamamış olmasından iktidarı sorumlu tutarken suikastın faillerinin ortaya çıkarılması çağrısını yinelediler. 
Mumcu suikastı yeniden gündemde: CHP’li vekillerden iktidara çağrı
Haberler / Yerel Politika
23 Mayıs 2021 Pazar 17:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, bir süre önce yayınlamaya başladığı videolarına bir yenisini daha ekledi. 

Peker’in 24 Ocak 1993 günü Ankara’daki evinden çıkarken katledilen Cumhuriyet yazarı Uğur Mumcu’ya düzenlenen bombalı suikastla ilgili iddialarının yer aldığı video gündemde bomba etkisi yarattı.

Peker, “Uğur Mumcu, görüşüne katılırsınız katılmazsınız. Bence şehittir. Neden öldürüldü? Öldürüldüğü zaman yazdığı yazılara bakın. Terör bölgelerinde uyuşturucu tarlaları olur, satışları olur ve silah ticareti. Uğur Mumcu şehit ediliyor. Yanına ilk gelen kim? Katil en önce gelir Mehmet Ağar. Eşine diyor ki, “Ben buradan bir tuğla çekersem devlet aşağı iner.” Bu meşhur sözdür. Devletin içinde yaşayanlar bunu bilirler. Uğur Mumcu, temiz adam, saf adam, tek başına bir adam” ifadelerini kullandığı videoda Ağar’ı Mumcu’yu katletmekle suçlamıştı.

CHP İZMİR’DEN ART ARDA TEPKİLER

Peker’in Mumcu suikastını yeniden gündeme taşıyan videosunun yankıları hala devam ederken CHP İzmir’den art arda tepkiler gelmeye başladı.

CHP İzmir milletvekilleri, Mumcu’nun katilinin bugüne kadar bulunamamış olmasından iktidarı sorumlu tutarken suikastın faillerinin ortaya çıkarılması çağrısını yinelediler. 

“KİM NE BİLİYORSA KONUŞMALIDIR”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel: Bu güzel aileyi babasız, Türkiye halkını araştırmacı gazetecilikten öksüz bırakan eli kanlı katillerin yakalanması için ortaya çıkan ipuçları titizlikle değerlendirilmelidir. Uğur Mumcu’nun katilleri ortaya çıkarılmalıdır. Bu konuda kim ne biliyorsa konuşmalıdır”

“SİYASİ İKTİDAR İSTERSE BU İŞ ÇÖZÜLÜR”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: ...Soruşturmayı yürüten ilk savcı Ülkü Coşkun, ifademi alırken bana; "Bu olayı devlet yapmıştır. Siyasi iktidar isterse bu iş çözülür...

“SORUMLULUK ANCAK BİR İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİ İLE YERİNE GETİRİLEBİLİR!”

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: Terörle mücadele devletin işidir ve hukuk kurallarına riayet edilerek yapılır. Ancak terör, devletin yönetiminde bulunanlar tarafından organize ediliyor ve bu suretle aydınlar katlediliyor, ülke karanlık dehlizlere sürükleniyorsa; yargı mensupları biçare bu yöneticilere teslim olmuş kılını kıpırdatamıyorsa, mücadele devletin organları ile verilemez hale gelmişse demokrasiye, hukuka bağlı tüm vatansever yurttaşlar bu tarihsel sorumluluğu üstlenirler ve bu sorumluluk ancak bir iktidar değişikliği ile yerine getirilebilir!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası