Ege Postası
Geri

Muş'ta barış için toplu dua edildi

Muş merkeze bağlı Suluca köyünde cuma namazı çıkışında barış süreci için dua edildi. Köy imam hatibi Musa Özcan, duasında sürecin olumlu sonuçlanmasını isteyerek, artık barış ve huzur istediklerini belirtti. Anaların ağlamaması...
Muş'ta barış için toplu dua edildi
Haberler / Güncel
26 Nisan 2013 Cuma 17:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muş merkeze bağlı Suluca köyünde cuma namazı çıkışında barış süreci için dua edildi.

Köy imam hatibi Musa Özcan, duasında sürecin olumlu sonuçlanmasını isteyerek, artık barış ve huzur istediklerini belirtti. Anaların ağlamaması için başlatılan bu sürecin herkes tarafından desteklenmesi gerektiğini söyleyen İmam Özcan, barışın İslam dinin emri olduğunu kaydetti.

Namaz çıkışında açıklama yapan köy muhtarı Nusrettin Akpolat da barış sürecine destek verdiklerini kaydetti. Akpolat, “Biz Suluca köylüleri olarak sürece destek veriyor, herkesin de katkıda bulunmasını istiyoruz. Artık analar ağlamasın. Kimse köz yaşı dökmesin. Kimsenin evladının cenazesi gelmesin. Biz bunu istiyoruz ve sürece her türlü desteği vermeye de hazırız” şeklinde konuştu.

Artık barışın sağlanması gerektiğini vurgulayan Muş İli ve Civarı Tütün Kooperatifi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Kurul Başkanı Şehmus Solgun ise, kalıcı barışın olması içinde herkesin sürece destek vermesi gerektiğini kaydetti. Solgun, “Ben Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerini kapsayan Doğu Anadolu Kalkınma Birliği Başkanı olarak bu gün kendi köylülerimle bir araya gelip, onlarla süreci konuşmak istedim. Onlarda benim gibi insanların kardeşçe yaşamasından yanalar. Barış olursa hem ilimiz hem bölgemiz hem de ülkemiz ekonomisi gelişip büyüyecektir. Böyle olunca da Türkiye bölgede bulunan ülkeler arasında ekonomik gücü en büyük ülke olacaktır” şeklinde konuştu.

Sulucu köyünde bugün itibari ile böyle bir kampanya başlattıklarını vurgulayan Solgun, “93 günden bu yana bu ülkede artık şehit haberi alınmıyor. Gerilla cenazesi gelmiyor. Bu ülkede herkesin yüzü gülüyor. Biz bu durumun kalıcı olması için ilk olarak Suluca köyünden barış duaları ile kendi çapımızda bir kampanya başlattık. Artık bu uygulama bölgeye ve ülkeye örnek olur” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası