Ege Postası
Geri

NSU davasında sanık avukatları sürüncemeye oynuyor

Neonazi terör örgütü NSU davası bugün ikinci duruşmayla devam ediyor.Neonazi sanıkların avukatları Wolfgang Heer ve Wolfgang Stahl, bu duruşmada da davaya iki gün ara verilmesi için dilekçe verdi. Avukatalar dilekçelerine gerekçe olarak uzunca...
NSU davasında sanık avukatları sürüncemeye oynuyor
Haberler / Dünya
14 Mayıs 2013 Salı 14:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Neonazi terör örgütü NSU davası bugün ikinci duruşmayla devam ediyor.

Neonazi sanıkların avukatları Wolfgang Heer ve Wolfgang Stahl, bu duruşmada da davaya iki gün ara verilmesi için dilekçe verdi. Avukatalar dilekçelerine gerekçe olarak uzunca bir liste sundu.

Zschaepe'nin avukatı Heer dilekçesinde, davanın görüldüğü A 101 numaralı salonun dava için çok küçük ve dar olduğunu belirterek, davaların kamuoyuna açık olmasını, isteyen her vatandaşın davaya katılabilmesini istedi. Salondaki kamera görüntülerinin kalitesi yeterli olmadığını da iddia eden Heer, “Sanık ve şahitlerin konuşurken yüz ifadeleri ve davranışları seyirciler tarafından yeterince görülmüyor.” ifadesini kullanarak duruşmanın ertelenmesini istedi. Davayı izleyen salondaki insanların yeterince görünmemesini de ertelemeye gerekçe olarak gösteren avukat, “Dava için uygun bir mahkeme salonu aranmalıydı ve bu salon sadece Münih ve Bavyera'da değil, Almanya genelinde aranmalıydı.” itirazında bulundu. Katılımcıların sayısının artması durumunda güvenlik ve asayişi nasıl sağlanacağını da sorgulayan sanık avukatı dilekçesinde, “Federal savcı, medyaya davanın Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde görülmesi taraftarı olduğunu söylemiş. Federal savcı Munihli hakimlerle görüştü mü'” diye sordu.

Salona alınacak 50 gazeteci ve 51 dava izleyicisi kuralına uyulması gerektiğini de dilekçe gerekçesi olarak sunan Heer, “Sadece medya temsilcileri salonda yer almamalı. Salon yetersiz. Yeni bir salonda dava yeniden başlamalı.” ifadesini kullandı.

Heer dilekçesinde basına uygulanan akreditasyon işlemiyle ilgili dokümanları da incelemek istediklerini kaydetti. İkinci akreditasyonda da hatalar yapıldığını belirten avukat, buna örnek olarak El Cezire’nin Türkçe yayın yapan medya olarak akredite edilmesini gösterdi.

Salondaki oturum düzeninden de sanıklar açısından uygun olmadığı gerekçesiyle şikayet eden avukat, düzenlemenin yenilenmesini istedi.

Mudahil avukatlar ise, dilekçeye rağmen davanın ertelenmemesini istedi. Savcılık da dilekçelerin sonra görüşülebileceğini söyleyerek ara verilmemesini talep etti. Hakimler duruşmaya öğleden sonraya kadar ara verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası