Ege Postası
Geri

NSU duruşması salonunda istihbaratçı aranıyor

NSU terör örgütü davasında sanık avukatları yargılamayı yavaşlatıcı taktiklerini sürdürüyor. Baş sanık Beate Zschäpe'nin avukatları bu kez da duruşma salonunda istihbaratçı olup olmadığı açıklanana kadar davanın durdurulmasını...
NSU duruşması salonunda istihbaratçı aranıyor
Haberler / Dünya
4 Haziran 2013 Salı 16:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
NSU terör örgütü davasında sanık avukatları yargılamayı yavaşlatıcı taktiklerini sürdürüyor. Baş sanık Beate Zschäpe'nin avukatları bu kez da duruşma salonunda istihbaratçı olup olmadığı açıklanana kadar davanın durdurulmasını istedi.

Teröristler tarafından katledilen Kubaşık ailesinin avukatı Turan Ünlüçay, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, avukatların önce kendilerine bazı dosyaların iletilmediğini iddia ederek başvuruda bulunduğunu aktardı.

Ünlüçay, daha sonra da müdahil avukatların duruşma salonunda istihbaratçı olup olmadığının araştırılmasını istediğini aktardı. Hakim bu başvuru üzerine salona dönerek, “Aranızda güvenlik kurumlarına bağlı bir çalışan var mı'” diye sordu fakat cevap alamadı. Zschäpe'nin avukatları ise bunun üzerine, müdahil avukatların bu talebi resmi dilekçe ile yapması ve talep sonuçlanıncaya kadar da duruşmaların durdurulmasını talep etti.

Köln’deki Keupstrasse bombalamasında mağdur olan bir vatandaşı temsil eden Avukat Ogün Parlayan ise mahkemenin ceza hukukuna aykırı olmayan tüm müracaatlara cevap vermesi gerektiğini söyledi. Parlayan, aksi takdirde temyize gidildiği an mahkeme kararının tümden iptal edilebileceğine dikkat çekti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası