Ege Postası
Geri

Narlıdere Belediyesi’nde maaş krizi sürüyor

Narlıdere Belediyesi’nde maaş krizi sürüyor. Dün iki saat iş bırakan işçiler, bugün de 2 saatlik iş bırakma eylemi düzenledi. Belediye şirketi Nar-Bel'de temizlik işlerinde çalışan işçiler hem maaşlarının zamanında yatırılmamasına hem de parça parça yatırılmasına tepki gösterip eylemlerini sürdürüyor. Öte yandan işçiler, 2022 yılı Temmuz ayında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre günlük yevmiyelerinin enflasyonun altında ezilmesinden dolayı maaşlarının düşük kaldığını belirterek, ek protokolün bir an önce imzalanmasını talep ediyor.
Narlıdere Belediyesi’nde maaş krizi sürüyor
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Ağustos 2023 Perşembe 11:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Narlıdere Belediyesi’nde maaş krizi sürüyor. Belediye-İş Sendikası üyesi işçiler dün iki saatlik iş bırakma eylemi yapmıştı. İşçiler eylemlerini bugün de sürdürdü.

Belediye şirketi Nar-Bel çalışanı işçiler, adil ücret taleplerinin yerine getirilmesi için bir araya gelerek 2 saatlik iş bıraktılar.

Yaklaşık bir yıldır düzensiz ödenen maaşlara ve ikramiyelerinin ise yatırılmamasına tepki gösteren işçiler, maaşlarının da artan enflasyon ve zamların etkisiyle ezildiğini belirtiyorlar.  

Geçtimiz yıl Temmuz ayında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'nin (TİS) yetersiz kalmasından dolayı ek protokol talebiyle ücretlerinin daha iyi bir seviyeye getirilmesini talep ediyor.

Sendika ile belediye yönetimi arasındaki ek protokol için görüşmeler sürüyor.

Öte yandan işçiler, talepleri kabul edilmediği takdirde eylemlerine devam edeceklerini vurguluyor.

 

 

Narlıdere Belediyesi çalışanları iş bıraktı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası