Ege Postası
Geri

Narlıdere'de kentsel dönüşüm için bakanlıktan onay geldi

Kentsel dönüşüm için Ankara'dan nay alan Narlıdere Belediyesi'nde gözler gülüyor. Başkan Abdül Batur, “yıllardan beri kentsel dönüşümü Narlıdere’nin her köşesinde başarıyla uygulayan bir belediye olarak; bu kararı büyük bir sevinçle karşılıyoruz' dedi
Narlıdere'de kentsel dönüşüm için bakanlıktan onay geldi
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Temmuz 2013 Perşembe 15:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Bilindiği üzere 25 haziran 2013 tarih ve 28688 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan kararla; Narlıdere Belediyesi tarafından Bakanlığa müracaatı yapılan riskli alanların ve dönüşümünün sınırları onaylandı.
Projenin bundan sonraki etaplarının yürütülmesi, kentsel dönüşümünün başlatılması için Narlıdere Belediyesi kararın açıklandığı gün 25 Haziran 2013’te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat ederek, Bakanlıktan “yetki” talebinde bulundu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunun 6. Maddesinin 12. Fıkrasına istinaden (Bakanlık, bu kanunda belirtilen iş ve işlemlerle ilişkin olarak TOKİ’ye veya iareye yetki devrine ve bu iş işlemlerden hangilerinin Toki veya İdare tarafından yapılacağını belirlemeye yetkilidir) 10 Temmuz 2013/54003801/604-3977 yazısı ile Narlıdere Belediye Başkanlığı’nın bu alanlarda Kentsel Dönüşüm çalışmaları için yetkilendirmiştir.

Konuyla ilgili açıklama yapan Narlıdere Bleediye Başkanı Abdül Batur “yıllardan beri kentsel dönüşümü Narlıdere’nin her köşesinde başarıyla uygulayan bir belediye olarak; bu kararı büyük bir sevinçle karşılıyoruz. Bu süreci de Kentsel Dönüşüm yapılacak mahallelerde, daha önce uyguladığımız gibi, yerinde dönüşüm, halkın içinde olacağı yaklaşımlarla yürütmeyi planlıyoruz. Bugünden itibaren çalışmalara başlıyoruz. Narlıdere Belediyesi Kentsel Dönüşüm tecrübesi, yapacağı organizasyonlarla bu işten de alnının akıyla çıkacaktır. Sosyal Barış Projesi olan “kentsel dönüşümü” tamamlayacak, “daha yaşanır bir Narlıdere” sloganını hayata geçirmenin onurunu yaşayacağız.
Özellikle Kentsel Dönüşüm kararı alınan bu alanlarda yaşayan 2. İnönü, Atatürk, Narlı ve Huzur Mahallerindeki vatandaşlarıma da buradan seslenmek istiyorum.
“Belediyemize danışmadan yerinizle ilgili herhangi bir işlem yapmayın. Sizin güvenceniz belediyenizdir. Şimdiye kadar sabır içinde, belediyemizi güvenle beklediniz. Bugün gelinen nokta, sabır, dayanışma ve karşılıklı güvenin ön planda olacağı noktadır.
Ayrıca bütün bu işlemlerin yapılması ve yetki devri için;
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar başta olmak üzere;
Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Vedat Gürgen ve Genel Müdür Yardımcısı Sayın Hikmet Haspolatlı’ya
İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sayın Ata Erpolat ve ilgili bürokratlarına
İzmir Kentsel Dönüşüm Müdürü Sayın Erkan Yaşacan’a, çalışma arkadaşlarıma, meclis üyelerime, mahallenin muhtarlarına teşekkürlerimi arz ediyorum.
Sağlıklı binalar, sağlıklı ve daha yeşil bir çevre daha yaşanır bir Narlıdere temennisiyle Narlıdere’mize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası