Ege Postası
Geri

Nazilli'de 2. Fatih Sultan Matematik Olimpiyatı düzenlendi

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, Özel Fatih Sultan Liseleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2. Fatih Sultan Matematik Olimpiyatı (FASUMO) düzenlendi. 64 okuldan toplam bin 300 öğrencinin katıldığı olimpiyatta, Aydın genelindeki...
Nazilli'de 2. Fatih Sultan Matematik Olimpiyatı düzenlendi
Haberler / Güncel
19 Nisan 2013 Cuma 14:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aydın'ın Nazilli ilçesinde, Özel Fatih Sultan Liseleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2. Fatih Sultan Matematik Olimpiyatı (FASUMO) düzenlendi. 64 okuldan toplam bin 300 öğrencinin katıldığı olimpiyatta, Aydın genelindeki devlet okulları kendi aralarında yarışırken İzmir’in ilçelerinde de Torbalı Özel Olgun, Ödemiş Özel Birgivi, Tire Özel Bilgi, Didim Özel Gonca Ortaokulu ve Nazilli Özel Aydınlık ortaokulları da kendi aralarında yarıştı.

Bu yıl iki kategoride düzenlenen FASUMO’ya öğrenci ve velilerin ilgisinden memnun olduklarını belirten Fatih Sultan Liseleri Müdürü Bülent Özen, “Köklü bir geçmişe sahip olan Fatih Sultan Liseleri ve bağlı bulunduğu Zuhal Eğitim Kurumları, bu tür organizasyonlara devam edeceklerini göstermiş oldu. Ödül töreni de çok güzel geçti. Bu yarışmadaki en büyük hedefimiz, en zor bilim dalı gösterilen matematiği sevdirmek ve okullarımızdaki başarıyı arttırmaktır. Bunun yanında öğrencilerimiz, öz güvenlerini göstermiş, hem kendilerini ve öğretmenlerini hem de okullarını en iyi şekilde temsil etme mesuliyeti kazanmışlardır." dedi.

Devlet okulu öğrencileri arasında birinci olan Atça Ali Sönmez Ortaokulu öğrencisi Eda Tombak’a ödülünü veren Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ise, "Geçen yılki FASUMO’da, Türkiye geneline yayılmasını temenni etmiştim, görüyorum ki arkadaşlar bunu dikkate almışl. Kendilerine çok teşekkür ederim. Nazillimiz’de bir gelenek halini alan bu olimpiyatlarla öğrencilerimiz matematiği seviyor. Özel Aydınlık Ortaokulu bunu 4. ve 5. sınıflar arasında yaparken Özel Fatih Sultan Liseleri 7. ve 8. Sınıflar arasında düzenliyor. Başta bu kurumların bağlı olduğu Zuhal Eğitim Kurumları'nın, ayrıca Fatih Sultan Liseleri ve Özel Aydınlık Ortaokulu'nun idarecilerini kutluyorum. Dereceye giren yavrularımızı, onları yetiştiren öğretmen ve idarecilerimizi de ayrıca tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Ödül törenine Kaymakam Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karapınar, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, Sosyal Hizmetler Müdürü Sayın Cengiz Ulus, Zuhal Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Saim Topaloğlu, Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Kurnaz, Nazilli Devlet Hastanesi Yöneticisi Nail Ündağ, Nazilli Zuhal Eğitim Kurumları Müdürü Ayhan Yılmaz ve davetliler katıldı. Törende ilk 15’e giren öğrencilere ödül verilirken Didim Özel Gonca Ortaokulu müzik öğretmeni Sinan Develi de şarkılarıyla renk kattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası