Ege Postası
Geri

“Ne bana ne Yüksel’e soruldu”

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, meclis üyesi listelerinin hazırlanması sırasında görüşlerinin alınmadığını belirterek, “Ne bana ne Alaattin Yüksel’e herhangi bir şey soruldu. Arkadaşlar demek ki gerekli verileri toplamışlar ve bize sorma ihtiyacı sormamış olabilirler” dedi.
“Ne bana ne Yüksel’e soruldu”
Haberler / Yerel Politika
21 Şubat 2014 Cuma 11:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR ÇAKIR (HABER SERVİSİ) – CHP’de meclis üyelikleri listeleri belirlendi ancak tartışması bitmedi. CHP İzmir Milletvekilleri Erdal Aksünger, Birgül Ayman Güler, Mehmet Ali Susam meclis üyesi aday belirleme sürecinde milletvekillerinin kategorize edildiğini öne sürerek, görüşlerinin alınmamasına tepki göstermişti. Yaşananlardan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Musa Çam ve Rahmi Aşkın Türeli’nin de rahatsız olduğu ifade edilmişti.

“ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ”
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, partiiçinde yaşanan tartışmalarla ilgili Egepostası’na değerlendirmelerde bulundu. Moroğlu, “Üyelerle yapılmayan ve önseçimle olmayan her listede bu tür tartışmalar geçmişten beri olur. Her ilçeyle ilgili yetki verilen kişiler bellidir. İlçe başkanı, belediye başkan adayı, büyükşehir belediye başkan adayı ve il başkanıdır. Daha öncede bu oldu. Bu arkadaşlar doğru verilerle beslenmedikleri zaman ve iki gün gibi kısa sürede listeler yapıldığı zaman bu tartışmalar oluyor. 2009’da yapılan listeler de aynı yöntemlerle yapıydı. Aynı eleştiriler oldu. Bunun çözümü bir milletvekiline sorulup sorulmaması değil. Sorulduğu zaman daha önceki il başkanı, belediye başkanına da sorulması gerekiyor” dedi.

BİZE DE SORULMADI
Moroğlu, tartışmaların bir kenara bırakılıp seçimlere konsantre olunmasını isteyerek, şunları söyledi:
“Listeler yapılırken ‘Moroğlu ve Yüksel’e soruldu’ diynler yanılıyor. Böyle bir şey olmadı. Arkadaşlar demek ki gerekli verileri toplamışlar ve bize sorma ihtiyacı sormamışlar. Eş, dost, akraba listesi olduğunu düşünmüyorum. Parti disiplini içerisinde listelerin düzeltme imkanı olmadan hereksin bu listeleri savunması gerekiyor. Ben böyle öğrendim.
yaptığımız uyarıların dikkate alınıp alınmaması bu süreçten sonra tartışılacak konu değildir” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası