Ege Postası
Geri

Nefesler tutuldu ama...

Nefesler tutuldu. ABD bugün yeni başkanını seçecek. Seçim öncesinde yapılan bütün açıklamalar artık geride kalırken piyasa uzmanları ekonomi için kimin galip geldiğinin öneminin olmayacağını savunuyorlar.
Nefesler tutuldu ama...
Haberler / Güncel
6 Kasım 2012 Salı 10:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 Çok iddialı bir söylem olmakla beraber piyasa uzmanları son dönemde dipleri göre dataların yeniden çıkış trendi ne gideceği görüşü hakim.

Seçime sayılı saatler kala Obama’nın at başı Romney’nin önünde gidiyor. Büyük bir sürpriz olmaz ise Obama’nın bu seçimden galip çıkması beklentisi ağırlık kazanmış durumda. Wall Street tarafında Romney’nin kazanması istendiği ama Obama’nın ipi göğüsleyeceği gönünde yapılan haberler sonrasında beklentiler gerçekleşecek gibi görünüyor.

Bugün sonuçlanacak olan seçimlerde her kim başkanlık koltuğuna oturursa otursun, gelecek dört yıllık dönemde büyüme tarafında eğilimin yüksek olacağı kaydediliyor. Tüketici harcamaları tarafından artış ve tasarruflarda azalma ile hane halk borç oranı 2003’ten bu yana en düşük seviyelere gerilerken, konut fiyatları tarafında da yüzde 30’luk düşüş banka kredileri tarafında yeniden hareketlenmeyi beraberinde getirdi.

West Chester başekonomisti Mark Zandi ABD piyasalarında ölümün sıcaklığı daha güçlü bir toparlanmayı getirdi yorumunu yaparken, gelecek yıl ABD ekonomisinde büyümenin yüzde 2 2014’te ise yüzde 4seviyesinde beklediklerini açıkladı.

Özellikle 2014 ve 2015’te tüketim ve inşaat harcamalarının artacağını öngören Zandi ‘ye Yale Üniversitesi profesörlerinden Ray Fair’de eşlik ediyor. Fair yakın dönemde pek çok gelişmenin ekonominin olumlu yönde gittiğin gösterdiğini belirtirken bütçe açığı tarafında kontrolün kısa vadede sağlanacağını kaydetti. Zandi açıklamalarında ağır ama emin adımlar ile sermaye yapılarını güçlendirdiğini kaydetti.

Penn Capital’den Eric Green 2013 ortasına kadar ekonomin güçleneceği, büyüme tarafında iyi yönde bir sürprize hazır olunması gerektiğini kaydetti. Green gelecek bir iki yıl için büyüme beklentisini yüzde 4 olarak açıkladı. Özellikle enerji, üretim ve teknoloji tarafında şirketlerin hız kazandığını belirten Green S&P 500 tarafında yıl sonu için yüzde 12’lik değer artışı beklentisini dile getirdi.

Piyasaların yakından takip ettiği dünyanın en büyük tahvil fonu PIMCO’nun yöneticisi Muahmmed El-erina ise yıl sonu için büyüme beklentisini yüzde2 olduğunu açıklarken hala aşağı yönlü risklerin yukarı yönlü risklerden fazla olduğuna dikkat çekti. İstihdam ve konut tarafında iyi gelişmeler olduğunu devam etmesi halinde ise ABD’nin beklentilerden daha hızlı büyüyeceğini dile getirdi.(The Lira)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası