Ege Postası
Geri

Neşeli kursta neşeli final

Avrupa ve ABD’de 4-6 yaş arası çocukların hangi spor dalına eğilimli olduğunu bilimsel olarak belirleyen, İzmir’de ilk kez Gaziemir Belediyesi tarafından verilmeye başlanan ‘hareket eğitimi kursu’nu tamamlayan minikler başarı belgelerini aldı.
Neşeli kursta neşeli final
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Haziran 2014 Perşembe 10:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Derneği bünyesinde açılan ve 4-6 yaş arası çocukların hangi spor dalına eğilimli olduklarını bilimsel olarak belirleyen ‘hareket eğitimi kursunu’ tamamlayan minik kursiyerler başarı belgelerini aldı. Çocukların kuvvet, sürat, çabukluk, dayanıklılık ve algılama gibi ‘motorsal becerileri’, çeşitli sportif aktivitelerle test edildiği kursa katılan minikler belgelerini eğitmenlerini Adnan Yahşi’den aldı. Kurs boyunca etkini kaliteli ve keyifli zaman geçiren kursiyerler sertifika töreninde heyecanlı anlar yaşadı.

‘Sevmedikleri dala yönlendirmeyin’
Eğitmen Yahşi, sporun insan hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğuna değinip, “Ancak çocukları sevmedikleri ya da yetenekleri olmadığı bir alana zorlamak, onların spordan nefret etmelerine yol açıyor” diyor. Dünyada spora başlama yaşının çok erken olduğunu dile getiren Yahşi, şöyle devam ediyor: “Bazı spor dallarında çocuklar henüz 2 yaşında sporla tanışıyor. Önemli olan çocuğun motorsal becerilerinin doğru olarak belirlenmesi, hangi spor dalına yeteneğinin olduğunun ortaya çıkarılması. Kursun bir başka özelliği, anne-babaların, çocuklarla doğru ve etkin iletişim kurmalarını sağlaması. Hemen hepsi burada yaptıkları hareket eğitimini evlerinde da uygulamaya başladı.” Çocuklarıyla birlikte kursa katılan anne-babalar ise, amatör spora verdiği destekten ötürü Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür etti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası