Ege Postası
Geri

Nisan yağmurları İzmir’e yaradı!

İstanbul, Ankara gibi büyük illerdeki barajların doluluk oranı kritik seviyeye inerken, nisan yağmurları İzmir’in içme suyu ihtiyacını büyük ölçüde karşılayan Tahtalı Barajı’na yaradı. Barajın doluluk oranı yüzde 73 olarak kaydedildi. DSİ 2. Bölge yetkilileri, “Tahtalı Barajı’nda 229 milyon metreküp su var. İzmir’in su sorunu yok” dedi.
Nisan yağmurları İzmir’e yaradı!
Haberler / İzmir
22 Nisan 2014 Salı 12:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) - Geçtiğimiz aylarda Türkiye kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağışların azlığı nedeniyle İstanbul ve Ankara’nın da aralarında bulunduğu birçok şehir için kuraklık alarmı verildi.

NİSAN YAĞMURU UMUDU
Birçok kentte nisan yağmurları barajların imdadına yetişti. İzmir’in büyük oranda içme suyunu sağlayan Tahtalı Barajı’nın doluluk oranı 13 Ocak’ta yüzde 56.6, 25 Şubat’taki doluluk oranı yüzde 61.8, 10 Mart’ta ise 68.4 olarak ölçülmüştü. Nisan ayındaki yağmurlarla birlikte bu oran bugün itibariyle yüzde 73 olarak kaydedildi.

ALAÇATI VE GÖRDES BARAJI DA DOLU!
İzmir’in içme suyu karşılayan Alaçatı Barajındaki doluluk oranı yüzde 33 (6 milyon metreküp su var), Gördes Barajı’ndaki oran ise yüzde 18 (95 milyon metreküp su var) olarak ölçüldü. DSİ 2. Bölge yetkilileri, “Sulama barajlarındaki doluluk oranı ortalama yüzde 70-80 düzeyinde. Nisan yağmurları su seviyesinin aşağı düşmemesini sağladı. Seviyenin 4-5 puan yükseltti. İzmir’in şuan için su sıkıntısı yok. Ancak su israfına dikkat edilmesinde fayda var” dedi.  

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası