Ege Postası
Geri

Nöbetçi eczaneler, artık cebinizde

İzmir Eczacı Odası, nöbetçi eczanelere daha kolay ulaşmayı sağlamak için teknolojinin nimetlerinden yararlandı ve vatandaşların yararına sundu. Akıllı ya da android telefonlardan ücretsiz indirilecek mobil uygulamayla vatandaşların yol tarifiyle birlikte nöbetçi eczane bilgisine ulaşabileceğini belirten Oda Başkanı Tuncay sayıklan, “Uygulama 1 Eylül'de başlıyor. Yararlı bir hizmet olacağına inanıyoruz" dedi.
Nöbetçi eczaneler, artık cebinizde
Haberler / İzmir
28 Ağustos 2015 Cuma 10:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özellikle büyük şehirlerde vatandaşların nöbetçi eczaneye ulaşma konusunda sıkıntılar yaşadığını belirten Sayılkan, İzmir Eczacı Odası olarak pek çok “ilk" uygulamaya imza attıklarını söyledi. İlçe devlet hastanelerinde koydukları dijital nöbet panoları ile o ilçedeki nöbetçi eczanelerin adres ve telefon numaralarını gösterdiklerini belirten Sayılkan, şöyle konuştu:



“Bir diğer 'ilk'imiz ilaçların çöpe atılmasını önlemek için atık ilaç toplayarak başlattığımız farkındalık projemiz oldu. Çok önemli bir tasarruf sağlandığı gibi atık ilaçların insan ve çevre sağlığına vereceği zararlar konusunda farkındalık yarattık. Her ay nöbetçi eczane kitapçığı hazırlayıp, eczacılarımıza dağıtıyorduk. Bunu online kitapçığa çevirdik ve kağıt israfına bir ölçüde destek vermiş olduk. Eczacılarımız web sitemizden bir tuşla nöbet listelerine ulaşıyor. 1 Eylül'de start vereceğimiz mobil uygulamadan inanıyoruz ki vatandaşlarımız memnun kalacak. Vatandaşlarımız bu uygulamayı, hem Android (Google Play ) hem de İOS'dan (Apple Store ) ücretsiz bir şekilde mobil cihazlarını indirebilecek. İzmir'in neresinde hangi eczanenin nöbetçi olduğunu, adresini, yol tarifiyle birlikte görebilecek. Yine bir başka çalışmamız bütün eczanelerde eczane konumunu gösteren digital nöbet panosu üzerine. Eczacılarımızın reçete başına meslek hakkı almalarını sağlama ve ikinci emeklilik projesini hayata geçirmek için çabalıyoruz." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası