Ege Postası
Geri

Nüfus cüzdanları değişiyor

Kartın altyapısı için milli işletim sistemi kullanılacak.
Nüfus cüzdanları değişiyor
Haberler / Güncel
28 Ekim 2012 Pazar 01:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gazeteport - 2013'te uygulamaya sokulacak olan yeni cipli nüfus cüzdanları, devlet, sağlık ve adli işlemlerde kullanılabilecek.
TÜBİTAK tarafından hazırlanan polikarbon yeni kimlik kartları, 2013'ün yatırım programına alındı. Pilot uygulaması Bolu'da yapılan yeni tip nüfus kağıtları için programda "gelecek yıl tamamlanacak" ifadesi kullanıldı.
Mevcut nüfus kağıtlarının yerini alacak olan yeni kartların üzerin çip bulunacak ve sadece nüfus bilgilerini içermekle sınırlı kalmayacak. Aynı kimlik kartı, devlet işlerinde, sağlık hizmetlerinde, yüksek öğretimde, finans işlerinde ve adli işlemlerde de kullanılacak.
Kartın altyapısı için de milli işletim sistemi kullanılacak. İçinde yer alan çipte, e-Kimlik ve e-İmza bilgileri de yer alacak. Yenilenmesi çalışmaları süren ehliyetlerin de e-Kimlik'e dahil edilebilmesi konusu ise henüz araştırma aşamasında. Bu gerçekleşirse ehliyet taşımaya da gerek kalmayacak.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası