Ege Postası
Geri

Nuri Sesigüzel son yolculuğuna uğurlandı

Kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede, 86 yaşında hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı Nuri Sesigüzel, Şişli'deki Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçı, Nuri Sesigüzel'in cenazesi, öğle namazını takiben kılınan cenaze namazı sonrası defnedilmek üzere Büyükçekmece Mezarlığı'na götürüldü.
Nuri Sesigüzel son yolculuğuna uğurlandı
Haberler / Magazin
21 Mayıs 2023 Pazar 21:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Beylikdüzü'nde özel bir hastanede tedavi gören Nuri Sesigüzel, kalp yetmezliğine bağlı çoklu organ yetmezliği sonucu dün hayatını kaybetti. Türk Halk Müziği sanatçısı ve oyuncu Nuri Sesigüzel için Teşvikiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Sanatçının oğlu, kızları ve torunlarının taziyeleri kabul ettikleri törene İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in yanı sıra yakınları ve sevenleri katıldı.

Aralarında, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanatçılar İbrahim Tatlıses ve Orhan Gencebay'ın bulunduğu çok sayıda isim de cenazeye çelenk gönderdi.

"Sevilen bir sanatçı olduğunu hissettik"

Nuri Sesigüzel'in oğlu Mehmet Sesigüzel, babasının halka mal olmuş bir sanatçı olduğunu ifade ederek “Babam, bir gün evvel sabaha karşı vefat etti. Sağlık sorunları vardı biraz. Türk halkına mal olmuş bir sanatçıydı. Burada, halkı ve sevenlerini, telefonla arayanları, sanatçı dostlarını gördükten sonra babamla bir kez daha gurur duyduk" dedi.

"Sonraki sanatçılara ilham olmuştur; onlara yol açmıştır"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Belki Anadolu'nun o güzel sesini derinliğini bütün Türkiye'ye yayma konusunda ilk seslendiren güçlü seslerden birisi olmuştur. Muhtemeldir ki, onun sesini radyodan duymayan, o devrin, o çağın insanlarının arasında kimse yoktur. Sonraki sanatçılara da ilham olmuştur, onlara yol açmıştır. Dolayısıyla sanat camiamızın başı sağolsun. Allah'tan rahmet diliyoruz, sevenlerine ve bütün ailesine de sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Nuri Sesigüzel'in cenazesi, öğle namazını takiben kılınan cenaze namazından sonra, defnedilmek üzere Büyükçekmece Mezarlığı'na götürüldü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası