Ege Postası
Geri

O delege imzasını geri çekti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun devreye girmesiyle hızlanan imza hareketinde bir ilk yaşandı. İş vaadiyle noter aracılığıyla imza veren kurultay delegesi Karabağlar parti üyesi Cansu Baykara'nın, imzasını geri çektiği öğrenildi. Baykara'nın bu hamlesinde, ilçe başkanları toplantısında, Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız'ın bu konuyu gündeme getirip sitem etmesi, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in de "Hangi kurultay delegesinin işe ihtiyacı varsa Bayraklı Belediyesi'nde işe başlayabilir' güvencesi vermesinin etkisi olduğu belirtildi. Kurultay tartışmalarında flaş hamle
O delege imzasını geri çekti
Haberler / Yerel Politika
27 Temmuz 2018 Cuma 15:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde 24 Haziran seçimleri sonrası olağanüstü kurultay tartışması devam ederken, Genel Merkez’in ‘Gündemimizde kurultay yok’ açıklamasına karşı Muharrem İnce’ye yakın olan muhalif isimler imza hareketi başlatmıştı.

Bu harekete destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “değişim şart” çıkışından sonra Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapmıştı. Bu açıklamaların ardından geçtiğimiz günlerde bir araya gelen 19 ilçe başkanı da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında olduklarını açıklamıştı. Toplantıda bazı ilçe başkanları Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirirken, Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’dan beklenmedik bir çıkış geldiği öğrenildi.

YILDIZ: KOCAOĞLU DELEGEYE BASKI YAPIYOR

Yıldız’ın toplantıda "Aziz Kocaoğlu delegelere imzalarını almak için baskı yapıyor. İş, aş teklif ediyorlar" dedi. Yıldız’ın bu sözleriyle Karabağlar Üyesi Cansu Baykara’yı kastettiği, işsiz olan Baykara'nın iş vaadi karşılığı imza verdiği öne sürüldü. Yıldız'ın bu çıkışının üzerine Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in de “Kurultay delegesi arkadaşlarımız özgür iradeleriyle hareket etsin. Hangi kurultay delegesinin işe ihtiyacı varsa gelsin Bayraklı Belediyesinde işe başlasın" dediği öğrenildi.

BAYRAKARA İSYAN ETTİ!

Öte yandan CHP kulislerinde Baykara’nın “Yıllardır bu partiye emek veriyorum. 4 yıldır işsizim. Kimse bana iş vermedi. Şimdi kurultay delegesi oldum imzamı almak için iş veriyorlar” diyerek isyan ettiği, ancak çaresizlik yüzünden imzasını verip İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na CV’sini gönderdiği iddia edildi.

İMZASINI GERİ ÇEKTİ

Bu gelişmelerin ardından Baykara'nın noter aracılığıyla imzasını geri çektiği öğrenildi. Baykara'nın bu hamlesinde Bayraklı İlçe Başkanı Alper’in toplantıdaki sözlerinin etkili olduğu ve Baykara’nın Bayraklı Belediyesinde işe bağlayabileceği iddia edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası