Ege Postası
Geri

O genelgede sürpriz madde!

CHP Genel Merkezi, İzmir'de 8 ilçede meclis üyelerini üye bazında eğilim yoklaması ve fermuar sistemiyle belirleme kararı aldı. İlgili karar İzmir İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıklarına gönderilirken genelgede sürpriz bir madde yer aldı. Zorunlu olarak eğilim yoklaması yapma durumunda bulunmayan ilçelerin istedikleri taktirde seçim takvimi içinde kendi denetimlerinde eğilim yoklaması yapabilecekleri ilçe başkanlıklarına bildirildi.
O genelgede sürpriz madde!
Haberler / Yerel Politika
14 Ocak 2014 Salı 10:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Genel Merkezi belediye meclis üyeliklerinin belirlenmesine yönelik İzmir’de metropolde 8 ilçede fermuar sistemi ile üye bazında eğilim yoklaması yapılmasını kararlaştırdı. İlgili karar İzmir İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıklarına gönderilirken genelgede sürpriz bir madde yer aldı.Zorunlu olarak eğilim yoklaması yapma durumunda bulunmayan ilçelerin istedikleri taktirde seçim takvimi içinde kendi denetimlerinde eğilim yoklaması yapabilecekleri ilçe başkanlıklarına bildirildi.

İZMİR'DE 8 İLÇEDE EĞİLİM YOKLAMASI-HABER İÇİN TIKLAYINIZ

İZMİR'DEN EĞİLİME VETO-HABER İÇİN TIKLAYINIZ

CHP Genel Merkezi yerel seçim öncesi meclis üyelerinin hangi yöntemle belirleneceğine yönelik kararı verdi. Genel Merkez’den gelen karar neticesinde Çiğli, Karşıyaka, Bornova, Konak, Buca, Narlıdere, Balçova ve Gaziemir ilçelerinde üye bazında eğilim yoklaması yapılacak. Genel Merkez'in kararıyla örgüt 8 ilçede sandığa gitmiş olacak. Sandıktan çıkan isimler meclis üyesi listelerinde yer alacak. Fermuar sistemine göre genel merkez, il başkanlığı ve belediye başkan adayı listede boş kalan yerleri dolduracak.

Yerel Seçim komisyonunda yer alan isimlerin imzasıyla gönderilen genelgede sürpriz bir ayrıntı yer aldı. Genel Merkez,eğilim yoklaması kararı alınmayan ilçeler için topu ilçe örgütlerine attı.

İŞTE O MADDE:
Eğilim yoklaması kararı verilmeyen , zorunlu olarak eğilim yoklaması yapma durumunda bulunmayan il ve ilçe başkanlıkları diledikleri taktirde seçim takvimi içinde ve kendi denetimlerinde düzenleyecekleri eğilim yoklamalarıyla meclis üyelerini seçebilecekler


İSTİŞARE YAPACAKLAR AMA…
Genel Merkezin gönderdiği genelgede yer alan sürpriz madde beraberinde 'eğilim yoklaması mecburiyeti olmayan ilçeler ne yapacak'' sorusunu akla getirdi. İl Başkanı Ali Engin’in ilçe başkanlarına "örgütlerinizle istişare yapınız ve kararınızı veriniz" dediği öğrenildi. Metropolde eğilim yoklaması zorunlu olmayan Bayraklı, Karabağlar ve Güzebahçe ilçe başkanlıklarının eğilim yoklamasına sıcak bakmadıkları öğrenildi. Metropol dışı ilçelerde ise ilçe başkanlarının zamanın azlığını dikkate alarak eğilim yoklaması yapmama yönünde kararlı oldukları belirtildi. İlçe başkanlıkları 25 Ocak'a kadar örgütle yapacakları istişareler sonrası karar verecekler.

KARŞI ÇIKILMIŞTI

CHP İzmir İl Başkanlığı geçtiğimiz günlerde Genel Merkez'e gönderdiği görüş yazısında eğilim yoklaması yapılmasının örgütte sıkıntı yaratacağını dile getirmişti. İl Başkanlığı bünyesinde oluşturulan, aralarında ilçe başkanlarının da olduğu komisyonda yer alan 7 kişinin imzasıyla tüm ilçe başkanları adına gönderilen yazıda yoklamaya sıcak bakılmamasına gerekçe olarak, seçime çok az bir süre kalması,aday adayı sayısının çokluğu ve üyelerin yoklamalara tam katılım sağlayamayacak olması gösterilmişti.

GENELGEDE Kİ DİĞER DETAYLAR
Eğilim yoklamalarına 30 Haziran 2013 tarihi itibariyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında kayıtlı görünen tüm üyelerin katılımıyla gerçekleşecek. Belediye meclis üyelerinin seçimi için uygulanacak eğilim yoklamalarında tek numaralara seçime girecek aday adayları sırasıyla yerleştirilecek. Çift numaralara ise örgüt kontenjan aday adayları yerleştirilecek. Kontenjan sıraları düzenlenirken; cinsiyet kotası, gençlik kotası, meslek kotası, demografik yapı gibi ölçütler dikkate alınacak. Belediye meclis üyesi aday adayları örgüt kontenjan sıralamasında değerlendirilmek istiyorlarsa askı süresi içinde ilçe başkanlıklarına gidip başvuru taleplerini iletecekler.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası