Ege Postası
Geri

O isim itiraf etti

Her fırsatta ‘’Medya etiğinden’’ bahseden ve 28 Şubat döneminde Sabah Gazetesi yöneticisi olan Ergun Babahan, ‘’Yanlı ve gerçek dışı manşetler atıp, tavla oynar, akşam da eğlenirdik’’ itirafında bulundu.
O isim itiraf etti
Haberler / Güncel
20 Ekim 2012 Cumartesi 08:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA - TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu, PKK terör örgütü üyesi Şemdin Sakık’ın,  Mehmet Ali Birand ve Cengiz Candar’ın isminin de geçtiği ‘’Sahte ifadesi’’ ile ilgili haberi manşet yapan Ergun Babahan’ı dinledi. 28 Şubat döneminde Sabah Gazetesi yöneticisi olan Babahan itiraflarda bulunarak ‘’ Yanlı ve gerçek dışı manşetler atar, tavla oynar, eğlenceye giderdik’’ dedi.

Son dönemde Fethullah Gülen ile ilgili attığı tweet nedeniyle de tepki toplayan Babahan, Sabah Gazetesi Genel Yayın yönetmen yardımcısı olduğu 28 Şubat döneminde yaptıklarıyla ilgili günah çıkardı. Sabah Gazetesinde o dönemin sorumlusu olarak yanlı ve gerçek dışı haberler yaptıklarını itiraf etti.

Babahan, o günlerde kolay gazetecilik yaptıklarını, Ankara'daki bir gazetecinin üst düzey bir komutanla yaptığı görüşmenin gazetede manşet yapıldığını, nitelikli zor bir habercilik gayesi güdülmediğini ve gerçeklerden koptuklarını söyledi.

Babahan, ‘’Biz hayatı Sabah Plaza'daki yaşamdan ibaret sandık. Halktan kopuk bir yaşam sürerdik. Barı, havuzu olan plazamızda aşırı tüketimin neden olduğu kendini beğenmiş bir gruptuk. Saat 3'te işi bitirir, 7'ye kadar tavla oynar, bir an önce eğlenceye katılırdık. Yıllarca otobüsle gidip gelmiş insanlarken, lüks evlerimiz, lüks arabalarımız oldu’’ dedi.

O dönem Sabah gazetesinde ''Paşa paşa imzaladı'' gibi manşetlerle Refahyol hükümetine karşı sert tavır aldıklarını belirten Babahan, Andıç haberinde, kendisinin de sorumluluğunun bulunduğunu kabul etti. Geçen hafta komisyonda dinlenen Sabah Gazetesi eski Genel Yayın yönetmeni Zafer Mutlu, kendisinin İstanbul’da olmadığı bir dönemde, PKK’lı Şemdin Sakık’ın ‘’Andıç’’ olarak anılan ifadesinin Ergun Babahan tarafından gazeteye manşet yapıldığını açıklamıştı.

Babahan, Uzan grubunun Türkiye'de bir askeri darbe yapılacağını düşündüğünü, hatta Cem Uzan'ın darbe olmayacağı haberini alınca ''Allah kahretsin, darbe yapmaktan vazgeçmişler'' diyerek cep telefonunu denize fırlattığını da öne sürdü.

(GAZETEPORT)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası