Ege Postası
Geri

O isimler kriz yarattı!

Tire’de DP’den istifa ederek CHP’ye geçen mevcut başkan Tayfur Çiçek'in, Bayındır’da ise eski Vali Yardımcısı Ardahan Totuk’un CHP’nin adayı olmaları örgütte deprem etkisi yarattı. 2 Eylül sürecinde belediye başkan aday adaylığı için ilçe başkanlığı görevlerinden istifa eden Tire Belediye Başkan aday adayı Mustafa Güngör ve Bayındır Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Tamer Yanık Ege Postası’na yaptıkları açıklamada aktif siyasete nokta koyduklarını söyledi.
O isimler kriz yarattı!
Haberler / Yerel Politika
23 Aralık 2013 Pazartesi 13:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ â€“ CHP’nin merakla beklenen PM toplantısında İzmir’den 3 ismin adaylığı netleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte Tire ve Bayındır ilçelerinin adayları belli oldu. Tire’de DP’den istifa ederek CHP’ye geçen mevcut başkan Tayfur Çiçek, Bayındır’da ise eski Vali Yardımcısı Ardahan Totuk CHP’nin adayları oldu.

AKTİF SİYASETE NOKTA
Parti Meclisi toplantısında, Birgül Ayman Güler, Oğuz Oyan ve PM üyesi Berrin Dilekçi’nin partiye emek veren yöneticilerin ve eski partililerin olduğunun altını çizmesine rağmen Tire’de Çiçek, Bayındır’da Totuk isimlerinin aday olarak onaylanması örgütte deprem etkisi yarattı. 2 Eylül sürecinde belediye başkan aday adaylığı için ilçe başkanlığı görevlerinden istifa eden Tire Belediye Başkan aday adayı Mustafa Güngör ve Bayındır Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Tamer Yanık Ege Postası’na yaptıkları açıklamada aktif siyasete nokta koyduklarını söyledi.

İSYAN VAR
2009 yerel seçimlerinde 28 ilçede ipi göğüsleyen CHP’de kazanılamayan iki ilçe olan Tire ve Bayındır’da 2014 adayları belli oldu.Tire’de CHP’ye DP’den geçen mevcut başkan Tayfur Çiçek’in, Bayındır’da da eski Vali Yardımcısı Ardahan Totuk’un aday gösterilmeleri ilçe örgütlerinde şok etkisi yarattı. 2 Eylül sürecinde başkan adaylığı için görevlerinden istifa eden eski ilçe başkanları PM’den çıkan karara tepki gösterdiler.Tire eski ilçe başkanı belediye başkan aday adayı Mustafa  Güngör, 15 yılda 6 defa parti değiştiren bir isimle çalışamayacaklarını söyledi, “Oyum Büyükşehir’de CHP’ye…Tire’de değil…” dedi.
Bayındır’da Totuk isminin anketlerde ilk sırada çıkma ihtimalinin söz konusu olmadığını söyleyen eski ilçe başkanı belediye başkan aday adayı Hüseyin Tamer Yanık ise, “ 2 dönemdir ilçe başkanıyım. Gelecek birileri benim ankette önüme geçecek. Bu gerçekçi değil. Bana yapılmaması gerekirdi. Nerede emek..nerde adalet…” dedi, aktif siyaseti bıraktığını söyledi.


Tire Belediye Başkan aday adayı eski ilçe Mustafa Güngör: Büyük haksızlık yapıldı. 4 yıl ilçe başkanlığı yaptım partinin ilçede 100 bin TL’ye yakın borcunu ödedik. Minibüsünü aldık.Oy oranını Tire’de 26’dan 38’lere çıkarttık. 2009’a kadar parti burada aday bulamıyordu. 15 yılda 6 defa parti değiştiren bir belediye başkanıyla beraber olma şansımız yok. Kente hizmet veremedi. Ben CHP’ye oy vermeye devam ederim ama gerçek CHP’lilere oy veririm. AK Partililerin bile kabul etmediği bir isim Tayfur Çiçek…. Oyum Büyükşehir’de CHP’ye…Tire’de değil…Bugünden itibaren de aktif siyaseti bırakıyorum.


Bayındır Belediye Başkan aday adayı eski ilçe başkanı Hüseyin Tamer Yanık: Yaşanan gelişme sonrası aktif siyaseti bırakıyorum.Ben 5 yıl önce siyasete girdiğim gün neredeysem bugünde aynı noktadayım. Genel Merkez 'AK Parti temayül yapar anket yapar sonuçları kimse görmez bilmez' diyordu. Biz de ne oldu..Anketlerin sonucunu kim biliyor. Ben kime güveneceğim. O anketlerde Ardahan Totuk’un önde çıkma ihtimali yok. Anketlerde ben açık ara önde çıkıyordum. Tahminin Kocaoğlu’nun baskısıyla alınmış bir karar. 5 yıldır siyaset yapıyorum, 2 dönemdir ilçe başkanıyım. Gelecek birileri benim ankette önüme geçecek. Bu gerçekçi değil. Bana yapılmaması gerekti. Nerede emek..nerde adalet…Bunlar partimizin savunduğu kaidelerdi.2009’da AK Parti’nin kazandığı Bayındır’da 2011 seçimlerinde CHP’nin önde çıkmasındaki emeğimiz ortadadır. Ben aday olacağımın inancıyla Ak Parti’nin küskünlerini, MHP’nin küskünlerini doğu kökenli vatandaşları, roman vatandaşları hepsini toparlayıp benim arkamda yer almaları noktasında ikna ettim. ‘Sen varsan bizde varız, sen yoksan CHP’ye oy vermeyiz ‘ dediler.Bayındır’da Ak Parti bile Totuk’un aday olması için uğraştı. Bayındır’da en çok sevinen AK Parti’dir…Kendi elimizle yine tepsiyle sunuyoruz ilçeyi…

İLÇE BAŞKANI ADAY GÖSTERİLMEYİNCE
Bayındır’da 5 yıl ilçe başkanlığı yaptıktan sonra 2009’da aday adaylığı için görevinden istifa eden eski ilçe başkanı Şenay Çetinbaş yerine ANAP’tan istifa ederek CHP’ye geçen dönemin belediye başkanı Alaattin Çapuk’un aday gösterilmesi nedeniyle örgütte kırılmalar yaşanmıştı. 2009 seçimlerinde Bayındır’da AK Parti 4 bin 540 oyla belediyeyi kazanırken, CHP 4 bin 526 oyla ikinci parti olmuştu.Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çıkan oy ise 10 bin olmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası