Ege Postası
Geri

O mahallelerin plan revizyonu yola çıktı: Çiğli'nin silüeti değişecek!

Çiğli'de Köyiçi, Yakakent, Ahmet Efendi, Balatçık, Küçük Çiğli, Yenimahalle ve Ataşehir mahallelerini kapsayan uygulama imar planı revizyonu; Çiğli Belediyesi'nin Şubat ayı meclisinde görüşülerek oybirliği ile komisyonlara havale edildi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Teknik kurallara uygun, hakkaniyetli ve oy birliği ile meclisten geçeceğini düşündüğüm bu uygulama revizyon imar planlarıyla Çiğlimizin gelecek 50 yılını sorunsuz geçirmesini sağlayacağız" dedi.
O mahallelerin plan revizyonu yola çıktı: Çiğli'nin silüeti değişecek!
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Şubat 2022 Salı 22:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çiğli Belediyesi Meclisi’nin Ağustos ayı ikinci oturumu Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü başkanlığında, Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Meclis gündeminde ise imar planı revizyonu hazırlanan mahalleler ve Kaklıç Havalimanı'nın akıbeti konuları yer aldı.

8 MAHALLENİN İMAR PLANI YOLA ÇIKTI

Köyiçi ve Yakakent Mahallerinde 50 hektarlık alanda hazırlanan Köyiçi 1/5000 uygulama imar planı revizyonu, Ahmet Efendi, Balatçık ve Küçük Çiğli Mahallerinde 166 hektarlık alanda hazırlanan Ahmet Efendi, Balatçık ve Küçük Çiğli 1/5000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu ile Yenimahalle ve Ataşehir Mahallelerinde 330 hektarlık alanda hazırlanan 1/5000 ölçekli ova kesim ve uygulama imar planı revizyonu üç madde de hukuk, imar, kentsel dönüşüm ile deprem ve afet komisyonlarına gönderildi.

GÜMRÜKÇÜ: UMARIM BUNUN GURURUNU YAŞARIZ

Bu planların hayata geçmesiyle Çiğli’ye hak ettiğini verme noktasında gurur yaşayacağını dile getiren Gümrükçü, “Teknik kurallara uygun, hakkaniyetli ve oy birliği ile meclisten geçeceğini düşündüğüm bu uygulama revizyon imar planlarıyla Çiğlimizin gelecek 50 yılını sorunsuz geçirmesini sağlayacağız. Sürecin başlangıcını da bu adımla atacağız. Bu kararı da kamuoyuna, Çiğli halkına sunarak detaylı bilgiyi verip her zaman aldığımız gibi fikirlerini alacağız. Ve sonrasında umarım İzmir Büyükşehir Belediyesi genel gündemi ve imar komisyonundan geçirme ve Çiğli’ye hak ettiğini kazandırma noktasında bunun onurunu ve gururunu yaşarız” ifadelerini kullandı.

KAKLIÇ HAVAALANI’NI ÇİĞLİ’YE KAZANDIRMALIYIZ

AK Partili Meclis Üyesi Harun Dursun ise Kaklıç Havaalanı’nın geri kazandırılması konusunu gündeme getirdi. Gümrükçü’nün geçtiğimiz günlerde Kaklıç Havaalanı’nın sivilleştirilmesi ile ilgili medyaya bir demeç verdiğini hatırlatarak “O demeç bizleri çok heyecanlandırdı. Aynı zamanda Organize Sanayi Bölgesi de bu konuyu takip etmiş ve çok büyük destek veriyorlar. Zaten Eski Başbakanımız Binali Yıldırım buranın açılacağını söylemişti. Cumhur İttifakı olarak bu konunun ileriye taşınması gerektiğini düşünüyoruz. Hep beraber el ele vererek Çiğli’ye kazandırmalıyız” diye konuştu.

BURANIN SİVİLLEŞTİRİLMESİ İÇİN BÜYÜKŞEHİR’E TALEPTE BULUNALIM

Bu konu üzerine düşüncelerini ifade eden Gümrükçü, bu havaalanının sivilleştirilmesi için Büyükşehir’e ve devlete talepte bulunduğunu söyleyerek “Bizler Çiğli halkı olarak bunu hep konuşuyorduk. Uçaklar 12 Eylül Darbesi’ne kadar Çiğli’ye iniyordu. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bir büyüğümüzle konuşurken Çiğli Belediye Başkanıyım deyince ‘ben oraya uçakla gelmiştim’ dedi. Aslında Çiğli’nin havacılık tarihiyle İzmir örtüşmüştür. Ancak maalesef Darbezede olan Çiğli’ye bir darbe de havaalanın Gaziemir’e taşınması oldu. Bugün geldiğimiz noktada tüm siyasi partilerin bu konu üzerine birleşmesinden mutluyum. Son Başkanımız Sayın Binali Yıldırım, İyi Parti İl Başkanımız Hüsmen Kırkpınar, Cumhur İttifakı, Millet İttifakı bu toplumsal talebi gündeme getiriyor. Yaz aylarında Bergama’ya gittik ve Bergama Ticaret Odası Başkanı da havaalanına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Eğer Bergama’ya bir havaalanı açılamayacaksa Kaklıç Havaalanı sivilleştirilmesinin tüm Bakırçay Ovası’na faydası olacağını ve desteklerini ifade etti. Çiğlimizde İZBAN var, tramvay çalışmamız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bir de buna bir deniz yolu ile hava yolu ulaşımının eklenmesini de meclis olarak Büyükşehir Belediyemize, devletimize talep olarak iletme çalışmalarına başlayalım. Bu da Belediye Başkanı olarak benim dilek ve temennim olsun ” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası