Ege Postası
Geri

O silahlarla ilgili flaş gelişme!

PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim, Kürt güçleri ile IŞİD arasında Kobani'deki çatışmalar sırasında koalisyon uçakları tarafından havadan atılan silahların parasının Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) tarafından ödendiğini söyledi.
O silahlarla ilgili flaş gelişme!
Haberler / Dünya
19 Temmuz 2015 Pazar 15:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrupa'da yayın yapan Med-Nuçe televizyonunda canlı yayına katılan Salih Müslim, "Belki bunu kimse bilmiyordur ama koalisyon uçakları aracılığıyla Kobani'ye indirilen silahlar KYB'nin silahlarıydı ve parasını KYB ödemişti" dedi.

KYB'nin Kürt güçlerine yardım ettğini söyleyen Müslim, PYD'nin YPG'nin siyasi iradesi olmadığını ifade etti. Müslim, "Bir idare ve bir kanton yönetimi vardır. Herkesin bunu görmesi gerekiyor. Onun için kalkıp her şeyi PYD'ye bağlamak ve PYD'yi terörize etmek doğru değildir. Bunu herkes böyle anlamıştır" diye konuştu.



BİZ SURİYE DEVRİMİNİN PARÇASIYIZ

BM'nin Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura ile yaptıkları görüşmeleri de değerlendiren Müslim, "Biz Suriye'nin bir parçası olduğumuzu söylüyoruz. Biz Suriye devriminin bir parçasıyız, hiç bir zaman ayrı düşünmedik. Onun için planlarımız Suriye içinde vardır. Hem demokratikleşmek, hem ilişkiler bakımından devletlerle ilişki bakımından. Bölgenin ve Suriye'nin bir parçasıyız. Suriye'nin istikrarını ve barışını istiyoruz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası