Ege Postası
Geri

ODTÜ Rektörlüğü: 3 bin ağaç etkilenecek, sürekli yol yapımı çözüm değil

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, Anadolu Bulvarı’nın devamı olarak ODTÜ arazisinden geçecek yol sebebi ile 3 bin ağacın zarar göreceğini savunarak sürekli olarak yol yapımının çözüm olmadığını bildirdi. Rektörlükten...
ODTÜ Rektörlüğü: 3 bin ağaç etkilenecek, sürekli yol yapımı çözüm değil
Haberler / Güncel
4 Eylül 2013 Çarşamba 14:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, Anadolu Bulvarı’nın devamı olarak ODTÜ arazisinden geçecek yol sebebi ile 3 bin ağacın zarar göreceğini savunarak sürekli olarak yol yapımının çözüm olmadığını bildirdi.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, doğal sit alanları içinden yol geçirilmesinin koruma kurulu onayına bağlı olduğu belirtilerek "Daha önce alınmış olan bu sit kararı nedeniyle, Anadolu Bulvarı’nın devamı olan ve ’Ankara Nazım Planı 2023’de yer alan söz konusu yolun statüsü ’Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ ve ’Ankara Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu’nun görüşlerine ve Bakanlık onayına tabidir." ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamada, “Yapılacak yol, kampüsü doğu-batı yönünde ikiye bölecek bir hemzemin yol olarak tasarlanmıştır. ODTÜ Yerleşkesi'ni ikiye ayıracak, eğitim ve araştırma binalarını ve altyapısını tahrip edecek, can ve mal riskine sebep olacak, doğal sit alanlarını tahrip edecek bu hemzemin yol önerisine itiraz etmiştir.” denildi.

    "3 BİN AĞAÇ ETKİLENECEK"

    Orta Doğu Teknik Üniversitesi ormanlık arazisi içinde 3 bin ağacın yol çalışmasından etkileneceği belirtilerek şöyle devam edildi; 3 bin ağacın yol yapımından etkilenmesi söz konusudur. ODTÜ olarak, bu ağaçların ve doğal çevrenin zarar görmesini önleyecek her türlü önlemin alınmasını önemli ve gerekli görüyoruz."

    "Ankara’nın ulaşım altyapısının ve özellikle raylı sistemler başta olmak üzere toplu taşıma olanaklarının çok yetersiz olduğu açıkça görülmektedir" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bugün nüfusu 5 milyona yaklaşan Başkentimizde, ulaşım ihtiyacının etkili raylı sistemler olmadan karşılanması mümkün değildir. Bu yetersizlik giderilmediği sürece, sürekli olarak yeni yolların açılması Ankara’nın ulaşım ihtiyacını karşılamayacaktır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası