Ege Postası
Geri

Çözüm süreciyle saklı cennetler ortaya çıktı

Çözüm sürecinin başlamasının ardından Güneydoğu'da, daha önce sivillerin gidemediği doğal güzellikler ortaya çıktı. Yeşil dağlarda yer alan şelaleler, mağaralardan fışkıran buz gibi kaynak suları, yeşil vadilerden akan bembeyaz...
Çözüm süreciyle saklı cennetler ortaya çıktı
Haberler / Güncel
4 Eylül 2013 Çarşamba 14:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çözüm sürecinin başlamasının ardından Güneydoğu'da, daha önce sivillerin gidemediği doğal güzellikler ortaya çıktı. Yeşil dağlarda yer alan şelaleler, mağaralardan fışkıran buz gibi kaynak suları, yeşil vadilerden akan bembeyaz köpüren küçük dereler adeta bir cennet bahçesini andırıyor.

Sivillerin, yıllarca yakınından bile geçemediği saklı cennetler, son günlerde doğa gezginlerinin uğrak yeri oldu. Silahların susması ve çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte, piknikçiler buradaki otantik ortamı gezme, görme fırsatı buldu. Yıllarca sivillerin girmediği Batman kırsalında bulunan Tımok bölgesini gezen Batman Kültür Sanat Derneği Fotoğraf Kulübü üyeleri, buradaki doğal şelale ve yemyeşil vadideki güzellikleri keşfetmeye çalıştı.

Doğaseverler, bu alanlara 30-40 yıldan beri sivillerin giremediğini belirterek, "Bu vadilere 30-40 yıldır siviller giremiyordu. Son derece tehlikeli ve sarp geçidin içi inanılmaz güzel. Her yer şelale ve çiçek tarlası gibi, inanılmaz sarp bir yapısı var ve güzellikler birbirini takip ediyor. Her bölgesi farklı güzellik barındırdığı için tam bir saklı cennet. Şimdi barış süreci geldi ve her şey daha güzel oldu, mutluyuz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası