Ege Postası
Geri

Jandarma 16 tarihi çini ele geçirdi

Bursa’da bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, seyir halindeki aracı durdurup yaptıkları aramada, 16'ncı yüzyıla ait 16 lale ve karanfil motifli çini ele geçirdi. Edinilen bilgiye göre; İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü...
Jandarma 16 tarihi çini ele geçirdi
Haberler / Güncel
4 Eylül 2013 Çarşamba 13:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa’da bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, seyir halindeki aracı durdurup yaptıkları aramada, 16'ncı yüzyıla ait 16 lale ve karanfil motifli çini ele geçirdi.

Edinilen bilgiye göre; İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, plakasını tespit edilen bir otomobille şehir merkezine 16'ncı yüzyıl Osmanlı dönemine ait çinilerin getirileceği ihbarı aldı.

Alınan ihbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, Merkez Osmangazi ilçesi Yeni Yalova Yolu 13'üncü kilometresinde durdurulan otomobilde arama yaptı.

Yapılan aramada, bagaj bölümünde 20x20 cm ebadında 4 lale ve çiçek motifli, 25X25 cm ebadında 6 lale motifli ve 20x20 ebadında 6 lale ve karanfil motifli tarihi eser niteliği taşıyan toplam 16 çini ele geçirildi.

Otomobilde bulunan 3 kişi gözaltına alınırken, çiniler ise Bursa Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası