Ege Postası
Geri

ODTÜ'deki saldırıyı kınayan grup: Yönetim gerekli tedbirleri almalı

ODTÜ'lü bir grup öğrencinin, başörtülü öğrencilere yönelik saldırısına tepkiler bugün de devam ediyor. ODTÜ yerleşkesinin karşısında toplanan bir grup, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve ODTÜ yönetimini gerekli tedbirleri almadığı...
ODTÜ'deki saldırıyı kınayan grup: Yönetim gerekli tedbirleri almalı
Haberler / Güncel
7 Eylül 2013 Cumartesi 14:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ODTÜ'lü bir grup öğrencinin, başörtülü öğrencilere yönelik saldırısına tepkiler bugün de devam ediyor. ODTÜ yerleşkesinin karşısında toplanan bir grup, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve ODTÜ yönetimini gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle kınadı.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu öncülüğünde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşları, ODTÜ’de yaşanan olayı protesto etmek için Eskişehir Yolu üzerinde bir araya geldi. Güvenlik gerekçesi nedeniyle emniyet güçlerinin ODTÜ’nün önüne sokmadığı grup, yol kenarında protesto gösterisi düzenledi. ‘Susmak yakışmaz, ağlamak çare değil’, ‘Özgür üniversite’, ‘Herkes için adalet’ dövizleri açıp, “İşte burası faşistlerin yuvası’, ‘Başörtüye uzanan eller kırılsın’ sloganları attı. ‘Rabia’ işareti yaptı.

Toplanan grup adına konuşan Tayyar Tercan, üniversitede yaşanan olayı anlattı. Benzerlerini kınadıkları bu saldırıyı tek tipçi kültürün ve özgür düşünce ortamını baltalayan, şiddet içerikli metotların alışıldık bir izdüşümü olarak niteleyen Tercan, “Kendileri için özgürlük talebinde bulunan grupların, başkaları için aynı özgürlüğü öngörmemeleri, ciddi bir çelişki barındırmaktadır. Hele ifade özgürlüğünün, toplantı özgürlüğünün, baskı, şiddet, dayatma ve zorlamalarla kısıtlanması kabul edilemez.” dedi. Özgür düşünce ortamının temin edilmesinde en büyük sorumluluğun üniversite yönetimine düştüğünü ifade etti.

Üniversite yönetiminin özgürlüklerin üniversite yerleşkesinde sağlanmasından olduğu kadar ihlal edilmesinden de sorumlu olduğunun altını çizen Tercan, YÖK ve ODTÜ yönetiminin gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle kınadı. Tercan, “Yönetimi; ODTÜ yerleşkesinde baskı, dayatma ve şiddete yer verilmemesi ve düşüncenin serbestçe ifade ve temsil edilebilmesi, huzur ve güvenin sağlanması ve toplantı hakkının güvence altına alınması için gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Protesto sırasında yoldan geçen vatandaşlar da araçlarıyla korna çalıp, gruba destek verdi. Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası