Ege Postası
Geri

ORC sordu, CHP'liler Tartan, AK Partililer Yıldırım dedi

ORC Şirketinin ‘Yerel Yönetimler Araştırması’nın sonuçları açıklandı. CHP ve AK Parti seçmenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayınız kim olmalı sorusunun yöneltildiği ankette CHP adına Hakan Tartan, AK Parti adına ise Binali Yıldırım listenin ilk sırasında yer aldı. Araştırmanın en çarpıcı sonucu ise CHP ve AK Parti arasındaki farkın yüzde 2,5’a kadar düşmüş olduğu oldu.
ORC sordu, CHP'liler Tartan, AK Partililer Yıldırım dedi
Haberler / Politika
27 Mart 2013 Çarşamba 16:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- ORC Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’i hedef alan araştırması çarpıcı sonuçlara imza attı. ORC saha çalışmasının 22 – 25 Mart 2013 tarihleri arasında gerçekleştirildiği araştırmada İstanbul (2806 kişi), Ankara (1490 kişi) ve İzmir’de (1100 kişi), farklı sosyo- ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş cinsiyet ve eğitim kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 5396 kişiyle yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildiğini açıkladı.

CHP’DE TARTAN KOCAOĞLU’NU GERİDE BIRAKTI
Sadece CHP seçmenine sorulan “İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kim Olmalı'” sorusuna yüzde 40,9 Hakan Tartan, yüzde 28,5 Aziz Kocaoğlu, yüzde 14,3 Cevat Durak, yüzde 4,1 Mehmet Ali Susam şeklinde yanıt verirken, yüzde 3,7 diğer şıkkı işaretledi, yüzde 8,5 ise görüş belirtmedi. Tartan’ın Kocaoğlu’ndan yüzde 12 civarında fazla oy alarak listenin zirvesinde yer alması araştırmanın en dikkat çekici sonuçlarından biri olarak ön plana çıktı.

AK PARTİ’DE AÇIK ARA BİNALİ YILDIRIM
Sadece AK Parti seçmenine sorulan “İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kim Olmalı'” sorusuna yüzde 52,5 Binali Yıldırım, yüzde 20,8 Ertuğrul Günay, yüzde 5,2 Rıfat Sait şeklinde yanıt verirken, yüzde 8,4 diğer şıkkı işaretledi, yüzde 13,1 ise görüş belirtmedi. Binali Yıldırım İzmir Büyükşehir adaylığı için açık ara öndeyken, İstanbul Büyükşehir adaylığı için Kadir Topbaş’ın arkasında kaldı. Topbaş’ın yüzde 46,1 aldığı araştırmada Binali Yıldırım yüzde 24,8 oyla listenin ikinci sırasında yer aldı.

CHP VE AK PARTİ ARASINDA MAKAS DARALDI
ORC şirketinin aynı araştırmada sorduğu “Bugün seçim olsa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir'” sorusuna yüzde 41,1 CHP, yüzde 38,5 AK Parti olarak cevap verdi. CHP ve AK Parti arasındaki makasın yüzde 2,5 cıvarına kadar düştüğünü gözler önüne seren araştırmada MHP diyenlerin oranı yüzde 7,2, kararsız adaya bağlı diyenlerin oranı yüzde 9,7 ve diğer diyenlerin oranı yüzde 3,5 olarak belirlendi. Araştırmanın Ankara ayağında CHP’liler Murat Karayalçın’ı, AK Parti Melih Gökçek’i listenin en üst sırasına yerleştirirken, İstanbuy ayağında AK Parti’de Kadir Topbaş’, CHP’de ise çok az oy farkıyla Muharrem İnce birinci, Gürsel Tekin ikinci ve Mustafa Sarıgül üçüncü olarak listede yer aldı.









YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası