Ege Postası
Geri

ORSAM, Suriye'nin kuzeyi için rapor yayınladı

Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) 'Suriye’nin Kuzeyindeki Çatışmalar ve Olası Etkileri' konulu bir rapor yayınladı.        ORSAM Ortadoğu Danışmanı Yrd. Doç. Serhat Erkmen tarafından...
ORSAM, Suriye'nin kuzeyi için rapor yayınladı
Haberler / Güncel
13 Ağustos 2013 Salı 10:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) 'Suriye’nin Kuzeyindeki Çatışmalar ve Olası Etkileri' konulu bir rapor yayınladı.

        ORSAM Ortadoğu Danışmanı Yrd. Doç. Serhat Erkmen tarafından hazırlanan rapor, hali hazırda çatışmaların sürdüğü ve tartışmaların devam ettiği bir ortamda süreci anlamaya, öngörebilmeye ve doğru politikalar oluşturulmasına altyapı imkanı sunuyor.

        Çalışmada, çatışma sürecinin başlamasına giden süreç, Suriye'deki iç savaşın geldiği aşama ve Kürtler üzerindeki etkileri, Kürt partiler arasındaki güç mücadelesi ve çatışmaların Türkiye’deki barış sürecine etkisi ele alındı.

        Suriye'nin kuzeyinde 16 Temmuz 2013’de başlayan çatışmalar 1 yıl önce Türkiye’nin gündemine gelen bölgeyi bu sefer daha büyük bir ağırlıkla gündeme getirdi. Olayların gidişatına ilişkin bir fikir sahibi olabilmek için olayın köklerinin nerede yattığına ilişkin bir hatırlatma yapılan raporun başlangıcında, öncelikle 2012 yılının Ekim ayındaki çatışmalar incelendi.

        Çalışmanın sonunda 19 Temmuz 2012 tarihinden 19 Temmuz 2013 tarihine kadar geçen dönemde Suriyeli Kürtler bağlamında yaşanan gelişmelerin yer aldığı bir kronoloji hazırlandı.
    
        Raporun detaylı Türkçe PDF dosya linki; http://www.orsam.org.tr/tr/trUploads/Yazilar/Dosyalar/2013812_164.pdf olan adresi altında konuyla ilgilenenlerin dikkatine sunuldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası