Ege Postası
Geri

Ödemiş CHP'de satış çatlağı

Mülkiyeti Ödemiş Belediyesi'ne ait imar planlarında turistik tesis alanı olarak işaretlenmiş Birgi'deki arsanın satışı CHP grubunu ayrıştırdı. Aralarında ilçe başkanının da olduğu 9 meclis üyesinin grup toplantısında alınan temenni kararına uymadığı iddia edildi. Grup kararına uyulmadı iddiası: 9 'evet', 3 'hayır'!
Ödemiş CHP'de satış çatlağı
Haberler / Yerel Politika
7 Ekim 2016 Cuma 16:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - AK Partili Mahmut Badem'in başkan olduğu Ödemiş Belediyesi'ne ait Birgi'deki arsa satışı konusunda CHP içinde ilginç bir tablo yaşandı.

Birgi'de imar planlarında turistik tesis alanı olarak işaretlenmiş arsanın satışı ile ilgili CHP grubu, meclis toplantısı öncesi yapılan grup toplantısında 'hayır' oyu verme konusunda görüş birliğine vardı. Meclis toplantısında ise 9 CHP'li satışa 'evet' oyu verdi. Grupta alınan temenni kararı olan 'hayır' oyunu ise sadece 3 CHP'li verdi.

Ege Postası'nın edindiği bilgiye göre, arsanın satışına karşı çıkan CHP grubu arsanın en azından Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi ve parasının Büyükşehir tarafından ödenmesi yönünde öneri bildirdi.

AK Parti grubu satışı isterken, MHP grubundan “Yap işlet devret” önerisi geldi. Öneri sonrası yapılan konuşmalar CHP grubunda kafaları karıştırdı.

9 EVET 3 HAYIR

Arsa ile ilgili yap işlet devret veya satışı için encümene gönderilmesi oylandı ve oy çokluğuyla madde geçti. Maddede 'satış' olduğu için CHP grubunun 'Hayır' oyu vermesi beklenirken CHP'den aralarında İlçe Başkanı Nazan Dönmez'in de olduğu 9 meclis üyesi 'evet' oyu verdi. Zihni Duran, Hayrettin Çamlıbel ve Özkan Akgün ise grup toplantısında alınan temenni kararına uydu ve 'hayır' oyu verdi.

İlgili madde CHP'de ufak çaplı kriz yarattı. 'Evet' oyu veren bazı meclis üyelerinin kafalarının karıştığını ve kendilerinin 'yap işlet devret' modeline 'evet' dediklerini ifade ettikleri belirtildi. Ancak 9 CHP'li arsanın satışı için de onay vermiş oldu.

İlçedeki bazı partililer Birgi'de önemli bir konumdaki alanın satışına onay verilmesine CHP'nin destek olmasına tepki gösterdi. Duruma isyan eden partililerin il başkanlığını bilgilendirdiği ve ilçe başkanı Dönmez ve 'evet' oyu veren meclis üyeleriyle görüşülmesi gerektiğini ifade etti.

DÖNMEZ: KARAR ALMADIK

Ege Postası'na konuşan İlçe Başkanı Dönmez, CHP olarak madde ile ilgili grupta herhangi bir karar alınmadığını mecliste herkesin hür bir irade ile oy verdiğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası