Ege Postası
Geri

Ödemiş'te çevreci hamle

Ödemiş Belediyesi, bitkisel atık yağların toplanmasıyla ilgili başlattığı kampanya kapsamında muhtarlık ofislerinde yağlar toplanmaya başladı.
Ödemiş'te çevreci hamle
Haberler / Yerel Yönetimler
31 Mart 2016 Perşembe 09:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ödemiş Belediyesi, DEHA Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan protokolle, bitkisel atık yağların toplanılması için muhtarlıklara bidonlar konuldu. İlçe merkezindeki 16 mahalle muhtarlıklarına konan bidonlarda bitkisel atık yağlar toplanacak ve firma yetkili tarafından belirli periyotlarla bidonlar boşaltılacak.
 
Muhtarlar Derneği Başkanı ve İnönü Mahallesi Muhtarı Nihat Savuran, bitkisel atık yağların toplanması projesinin belediyenin uyguladığı en iyi projelerinden biri olduğunu vurgulayarak; “Uygulama hakkında mahalle sakinlerine bilgiler veriyoruz. Bir litre bitkisel atık yağın tonlarca içme suyumuzu kirlettiğini doğayı katlettiğinin farkındayız. Bizler muhtarlar olarak konuya sahip çıkacağız” dedi.
 
 3 kilo atık yağ getirene 1 kilo detarjan hediye edilecek
Kampanyanın özendirilmesi amacıyla 3 kilo bitkisel atık yağ getirenlere deterjan hediye edilecek. Ev ya da iş yerlerinizde biriken bitkisel atık yağları muhtarlıklarda bulunan mavi renkli bidonlarda bırakabilirsiniz.
 
Bitkisel yağlar nelerdir'
Bitkisel yağlar;  zeytin, ayçiçeği, mısır, pamuk, soya, kanola ve aspir gibi yağlı bitki tohumlarından elde edilen yağlardır. Atık bitkisel yağlar çevreyle uyumlu olarak yönetilmesi gereken atıklar arasında yer almaktadır. Bitkisel atık yağların evsel atıklarla birlikte atılması, kanalizasyon sistemi gibi kolektör sistemlerine verilmesi veya kontrolsüz bir şekilde açık alanlara bırakılması sakıncalıdır.
Atık yağlar çevreyi kirletmekte ve bulunduğu ortamda yaşayan canlılara zarar vermektedir. Yeraltı sularını kirletmekte, sualtı canlı varlıklarını etkilemekte, kanalizasyon sistemlerinde ve atık su arıtma tesislerinde tıkanıklıklara ve kirlilik yükünün artmasına neden olarak işletim ve bakım maliyetini arttırmakta, toprağa döküldüğünde kirlenmelere neden olmaktadır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası